Заступник голови Одеської обласної ради купив Audi за 18 тисяч гривень

Декларація Олександра Урбанського

Заступник голови Одеської обласної ради Олександр Урбанський подав декларацію за 2023 рік. Минулого року посадовець «вигідно» придбав автомобіль Audi SQ8 2021 року випуску. 

Про це стало відомо з сайту Національного агентства з питань запобігання корупції, передає Nikcenter.

У поданій декларації Олександр Урбанський зазначив лише свої доходи та не вказав про нерухомість і статки дружини. Хоча, дружина посадовця ще фігурувала у декларації за 2022 рік. Стало відомо, що подружжя офіційно розлучилося. Ймовірно, саме через це з декларації посадовця зникло майно дружини.

При розлученні заступника голови Одеської облради Олександра Урбанського з його дружиною, неповнолітня донька залишилася на утриманні посадовця. Та крім цього колишнє подружжя просило суд виправити рішення: замість “на утриманні” вказати “на самостійному вихованні та утриманні”. Саме таке формулювання згідно з законодавством дає чоловікам відстрочку від мобілізації.

Чиновник Одеської обласної ради є власником земельної ділянки площею 486 квадратних метрів та житловим будинком площею 141 квадратний метр у Санжійці. Окрім того, у власності Олександра Урбанського є квартира в Одесі площею 311 квадратних метрів.

Минулого року чиновник купив автомобіль Audi SQ8. Покупка обійшлася йому всього лиш у 18 тисяч гривень.

З 2022 року заступник голови обласної ради користується кімнатою в селі Кам’янці Ізмаїльського району. В обласній раді політик за 2023 рік заробив 561 тисячу гривень, а також отримав дохід від продажу майна у розмірі мільйона гривень. Додатково Олександру Урбанському виплатили 318 тисяч гривень.

Посадовець володіє колекцією брендових годинників: Chopard, Breguet, Girard-Perregaux, Maurice Lacroix, Patek Philippe, Audemars Piguet та Jaeger-LeCoultre.  Готівкою Олександр Урбанський зберігає 11 мільйонів 350 тисяч гривень та ще 40 тисяч гривень на банківському рахунку. Понад мільйон гривень чиновник позичив іншій особі.

Майже кожного року Олександр Урбанський отримував від Євгена Шляхова певну грошову суму. У 2024 році посадовцю передали 171 тисячу гривень. Однак, у 2023 році заступник голови обласної ради заборгував Євгену Шляхову 6 мільйонів 595 тисяч гривень.

Зазначимо, журналісти Nikcenter з’ясували, що впливова і заможна сім’я Урбанських з Одеси влаштувалася в Чехії. Урбанські обзавелися віллою і розкішними апартаментами в мальовничому куточку Західної Богемії.

Сім’я Урбанських купила віллу в 2000 році через зареєстровану в Чехії компанію Odess&UR. Її власниками була вся сім’я Урбанських – в засновниках значилися народний депутат Олександр, його дружина Наталя, тодішній голова Одеської обласної ради Анатолій з дружиною Оленою, а також мати братів-політиків Галина Урбанська.

Раніше повідомлялося, що задекларував нардеп-мільйонер Урбанський. Родина одеського народного депутата Анатолія Урбанського за останні три роки обзавелася новою нерухомістю та банківським рахунком у Латвії. Декларує народний обранець і криптовалюту, однак не зазначає її кількість і вартість

декларації, заступники, нерухоме майно, Одеська обласна рада, Одеські новини, посадовець

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER