Прокуратура знайшла порушення в тендері на ремонт мосту, який виграла компанія пов’язана з мером Одеси

Тендер на ремонт мосту через Сіверський Донецьк

Служба відновлення та розвитку інфраструктури в Донецькій області вкінці 2023 року провела тендер на ремонт мосту через річку Сіверський Донець. Пів мільярдну угоду уклали з ТОВ «Автомагістраль-Південь», яке вважають пов’язаним з Геннадієм Трухановим.

Про це повідомляє «Слідство.інфо», передає Nikcenter.

Міст через Сіверський Донець збудували у 2004 році, останній ремонт проводили у 2018 році. Проте, міст пошкодили бойові дії, через що виникла потреба в капітальному ремонті. Сума закупівлі склала 507 мільйонів гривень. В тендері взяли участь дві компанії – ТОВ «Автомагістраль-Південь» та «Харківміськбуд».

В «Харківміськбуді» пропонували надати послуги з капітального ремонту мосту за суттєво нижчою вартістю, однак пропозицію компанії відхилили через знайдені порушення в тендерній документації. Переможцем закупівлі визнали ТОВ «Автомагістраль-Південь», з яким уклали договір на 499 мільйонів гривень.

Через декілька місяців Донецька обласна прокуратура виявила суттєві порушення під час закупівлі послуг з капітального ремонту мосту. Зокрема, Служба відновлення та розвитку інфраструктури безпідставно відхилила пропозицію «Харківміськбуду», яка була на 19 мільйонів гривень дешевшою за переможця.

«Проведення закупівлі в умовах воєнного стану, що передбачає виконання підрядних робіт на відстані близько 20 км від тимчасово окупованої території, є недоцільним та небезпечним», – озвучили свою позицію в прокуратурі.

Донецька обласна прокуратура звернулася з позовом до суду про скасування укладеного договору. Проте, замовник вважає, що не допустив жодних порушень і намагається відстояти свою позицію в суді.

Варто додати, ТОВ «Автомагістраль-Південь» працює на будівельному ринку з 2006 року. Його засновниками є Валерій Коротков та Олег Наливанний. Хоча, по факту компанію контролює бізнесмен з оточення Геннадія Труханова Олександр Бойко.

Саме «Автомагістраль-Південь» є найбільшим підрядником президентської програми «Велике будівництво». З 2018 по 2020 рік компанія отримала підрядів на 46,6 мільярда гривень.

Нагадаємо, на Одещині прокуратура змусила Службу автомобільних доріг розірвати договір на 256 мільйонів гривень. В червні 2023 року державне підприємство «Служба місцевих автомобільних доріг» в Одеській області проводило тендер на закупівлю послуг з поточного ремонту доріг загального користування. Однак, тендер відбувся з суттєвими порушеннями.

Раніше повідомлялося, що три тендери по пів мільярда на реконструкцію підірваних мостів на Херсонщині забрали Ростдорстрой та Автомагістраль-Південь. ДУ «Місцеві дороги Херсонщини» без конкурсу віддала «Автомагістраль-Південь» два підряди вартістю понад 950 млн грн.

Автомагістраль-Південь, закупівля, міст, Одеські новини, ремонтні роботи, тендер

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER