На Одещині прокуратура змусила Службу автомобільних доріг розірвати договір на 256 мільйонів гривень

Розірвали договір на ремонт дороги в Одесі

В червні 2023 року державне підприємство «Служба місцевих автомобільних доріг» в Одеській області проводило тендер на закупівлю послуг з поточного ремонту доріг загального користування. Однак, тендер відбувся з суттєвими порушеннями.

Про це повідомили в Одеській обласній прокуратурі, передає Nikcenter.

За результатами відкритих торгів з особливостями було укладено договір на закупівлю робіт з «Поточного ремонту автомобільних доріг загального користування місцевого значення Одеського району». Загальна вартість закупівлі склала 256 мільйонів гривень

Прокуратура з’ясувала, що під час проведення платежів за договором допустили порушення законодавства. Зокрема, на час воєнного стану було встановлено черговість проведення платежів органами казначейства.

Проте, послуги з утримання автомобільних доріг загального користування не перебувають в першій черзі платежів, а тому наразі не можуть бути оплачені.

«Повідомлено Одеську обласну державну (військову) адміністрацію як засновника ДП «Служба місцевих автомобільних доріг» про порушення процедури закупівлі з метою вжиття відповідних заходів, направлених на реальний захист та поновлення інтересів держави», – зазначили в обласній прокуратурі.

Служба автомобільних доріг та підрядник після втручання прокуратури погодилися розірвати договір. І таким чином вдалося попередити безпідставні витрати з бюджету.

Варто додати вкінці минулого року Держаудитслужба розпочала перевірку бюджетних витрат Одеси за останніх три роки. Найбільше аудиторів цікавлять використання коштів під час відновлення міських об’єктів, що постраждали від російських обстрілів. Наразі результати перевірки невідомі.

Нагадаємо, на Миколаївщині прокуратура вимагає розірвати договір про закупівлю пожежної автоцистерни за 19 мільйонів гривень. Як з’ясувалося, відомство безпідставно відхилило найбільш економічну вигідну пропозицію. Прокуратура звернулася з позовом до суду про визнання недійсним договору щодо закупівлі пожежної цистерни.

Раніше повідомлялося, що аудитори вимагають розірвання угод на 600 млн грн між одеськими лікарнями і приватною компанією. Південний офіс Держаудитслужби вимагає скасування угод між фірмою та шістьма лікарнями. На думку аудиторів, заявки «Фабрики смаку» та «Ольги» мали бути відхилені через невідповідність умовам тендеру документів щодо наявності працівників.

закупівля, обласна прокуратура, Одеська ОВА, Одеські новини, тендер

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER