На Миколаївщині прокуратура вимагає розірвати договір про закупівлю пожежної автоцистерни за 19 мільйонів гривень

Закупівля автоцистерни для пожежної частини Миколаївщини

Головне управління ДСНС в Миколаївській області у червні 2023 року провело закупівлю автоцистерни для потреб служби. Як з’ясувалося, відомство безпідставно відхилило найбільш економічну вигідну пропозицію.

Про це повідомили в обласній прокуратурі, передає Nikcenter.

За результатами тендеру Управління ДСНС уклало договір про закупівлю автоцистерни з товариством-переможцем.

«При цьому замовником відхилено найбільш економічно вигідну пропозицію  іншого учасника, що дозволило б заощадити державні кошти, та обрано переможцем закупівлі учасника, пропозиція якого не відповідала вимогам тендерної документації», – йдеться в повідомленні прокуратури.

Контролюючі органи не звернули уваги на порушення під час процедури закупівлі та не вжили відповідних заходів, щоб запобігти витрачанню бюджетних коштів.

Тому, Первомайська окружна прокуратура звернулася з позовом до суду про визнання недійсним договору щодо закупівлі пожежної цистерни та повернення до бюджету сплачених коштів. Наразі Господарський суд розпочав розгляд справи.

Слід зазначити нещодавно в Одеській області прокуратура добилася розірвання трьох договорів з підрядником у зв’язку з порушенням процедури закупівлі. Так, Визирська сільська рада уклала договір з підприємством на закупівлю робіт з будівництва побутової каналізації та каналізаційних очисних споруд в селі.

Сільська рада безпідставно не відхилила пропозицію підприємства, яке подало довідку про обладнання та матеріально-технічну базу з недостовірною інформацією. Окрім того, підрядник не надав інформацію про кваліфікованих працівників, які могли б виконувати передбачені тендерною документацією роботи.

Це і стало причиною звернення прокуратури до суду з позовом про визнання недійсним договору укладеного Визирською сільською радою. Під час розгляду справи в суді сільська рада уклала з підрядником додаткову угоду про розірвання договору.

Нагадаємо, на Херсонщині після втручання прокуратури змінили і розірвали кілька договорів на закупівлі за бюджетні гроші. Було добровільно розірвано договір і зупинено закупівлю захисного одягу за завищеною ціною.

Раніше повідомлялося, що аудитслужба встановила грубі порушення на тендерах з реконструкції водогону в Миколаєві і вимагає розірвати договір з підрядником. Аудитори вважають, що пропозиції переможців тендерів на 800 млн грн мали бути відхилені.

ДСНС, закупівля, порушення, Прокуратура, тендер

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER