Урбанський за рішенням суду самостійно виховує доньку – це дає відстрочку від мобілізації

Заступник голови Одеської обласної ради Олександр Урбанський навесні 2023 року розлучився з дружиною Наталією. За рішенням суду їхня неповнолітня донька залишилася на вихованні батька, що дає відстрочку від мобілізації у разі звільнення посадовця та право на виїзд за кордон.

Про це повідомляє Nikcenter.

Згідно з судовим рішенням, колишнє подружжя просило суд виправити рішення щодо виховання доньки: замість “на утриманні” вказати “на самостійному вихованні та утриманні” батька. Саме таке формулювання, згідно з законодавством, дає чоловікам підставу отримати відстрочку від мобілізації до повноліття дитини. А отже, і право виїзду за кордон.

Зазначимо, що наразі Олександр Урбанський займає посаду в органах місцевого самоврядування другої категорії, що передбачає бронювання.

Цікаво, що торік посадовець купив автомобіль Audi SQ8 2021 року всього лиш за 18 тисяч гривень.

Чиновник Одеської обласної ради є власником житлового будинкку площею 141 квадратний метр у Санжійці та квартири в Одесі площею 311 квадратних метрів.

Також Урбанський володіє колекцією брендових годинників: Chopard, Breguet, Girard-Perregaux, Maurice Lacroix, Patek Philippe, Audemars Piguet та Jaeger-LeCoultre.  Готівкою Олександр Урбанський зберігає 11 мільйонів 350 тисяч гривень та ще 40 тисяч гривень на банківському рахунку. Понад мільйон гривень чиновник позичив іншій особі.

Зазначимо, журналісти Nikcenter з’ясували, що впливова і заможна сім’я Урбанських з Одеси влаштувалася в Чехії. Урбанські обзавелися віллою і розкішними апартаментами в мальовничому куточку Західної Богемії.

Сім’я Урбанських купила віллу в 2000 році через зареєстровану в Чехії компанію Odess&UR. Її власниками була вся сім’я Урбанських – в засновниках значилися народний депутат Олександр, його дружина Наталя, тодішній голова Одеської обласної ради Анатолій з дружиною Оленою, а також мати братів-політиків Галина Урбанська.

 

мобілізація, Одеса, чиновники


Оксана Орсач

Журналістка-розслідувачка.Висвітлює у матеріалах корупцію на місцевому рівні та воєнні злочини. Працює в команді Nikcenter з 2019 року.Звертайтеся поштою orsach@nikcenter.org

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER