До суду передали справу депутата Одеської обласної ради, який разом зі спільниками «захоплював» бази відпочинку та земельні ділянки

Депутата Одеської обласної ради обвинувачують у махінаціях

Правоохоронці завершили розслідування кримінального провадження, де головним фігурантом є депутат Одеської обласної ради. Політик очолив злочинну групу, що займалася рейдерством у курортній зоні.

Про це повідомили в Одеській обласній прокуратурі, передає Nikcenter.

Депутат розробив корупційну схему збагачення. Зокрема, він перереєстровував нерухомість та земельні ділянки, що були у власності держави або територіальної громади. Спільницею чиновника була його дружина та люди з близького і довіреного кола.

«Спільники підшукували об’єкти нерухомості – бази відпочинку в курортних районах області та «вільні» земельні ділянки сільськогосподарського призначення у межах низки ОТГ Роздільнянського району», – розповіли в прокуратурі.

На підставі підроблених документів злочинці реєстрували право власності на підставних людей. За допомогою корупційної схеми депутат разом зі спільниками привласнили 78 земельних ділянок сільськогосподарського призначення площею 271 гектар та базу відпочинку на березі моря в Затоці. Збитки, завдані державі, оцінили у 24,6 мільйона гривень.

Ім’я депутата та його дружини правоохоронці не розголошують. Проте, за інформацією «Суспільного» мова йде про Миколу Дерев’янка, дружина якого є далекою родичкою народного депутата Олексія Гончаренка.

Судитимуть посадовця та ще інших учасників злочинної організації одразу за чотирма статтями Кримінального кодексу: фальсифікація документів, службове підроблення, шахрайське заволодіння державним майном та легалізацію майна.

Зазначимо, це не перше кримінальне провадження щодо Миколи Дерев’янка. Його підозрюють у привласненні 6 мільйонів гривень державних коштів. Депутат обласної ради організував укладення договорів на встановлення вуличного освітлення в одній із громад без проведення тендеру з підконтрольною йому фірмою. При цьому вартість світильників вуличного освітлення була завищена у шість разів. Підозри в справі також отримали голова селищної ради та директор компанії-підрядника.

Нагадаємо, в Сумах депутати облради «продавали» посаду головного лікаря за 100 тисяч доларів. Масштабну корупційну схему викрили у Сумській обласній раді. Двоє депутатів вимагали хабар в розмірі 100 тисяч доларів.

Раніше повідомлялося, що депутат Одеської обласної ради заправляв власний автомобіль за державні гроші. Один з депутатів користувався коштами державного підприємства, щоб заправляти пальним приватний автомобіль.

депутат обласної ради, кримінальне провадження, Одеські новини, привласнення, суд

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER