Вищий антикорупційний суд виніс вирок за хабарництво меру Рені та депутату міської ради

ВАКС засудив мера Рені

Вищий антикорупційний суд завершив розгляд справи міського голови Рені Ігоря Плєхова. Посадовця обвинувачували в хабарництві.

Про це повідомили в пресслужбі ВАКС, передає Nikcenter.

Засідання суду відбулося 17 квітня, на якому розглянули справи мера Рені Ігоря Плєхова та колишнього депутата Ренійської міської ради на Одещині Івана Пойдолова. За результатами розгляду обох посадовців визнали винними у корупційному злочині.

Міському голові Рені призначили дев’ять років позбавлення волі, а ексдепутату міської ради – 10 років позбавлення волі.

«Їх визнали винуватими у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України. З позбавленням права обіймати посади в органах місцевого самоврядування та в органах державної влади на строк 3 роки, з конфіскацією всього належного їм майна», – йдеться в повідомленні Антикорупційного суду.

Посадовці можуть оскаржити вирок суду протягом 30 днів з дня його проголошення. Зазначимо, Ігоря Плєхова та Івана Пойдолова затримали на початку 2023 року. Чиновники намагалися отримати перший транш хабаря в розмірі 50 тисяч доларів. Міський голова разом з депутатом вимагали 100 тисяч доларів за «допомогу» у вирішенні питання щодо передачі в оренду земельної ділянки під розміщення складських приміщень.

Нагадаємо, Антикорупційний суд оголосив в розшук депутата міської ради з Одещини. В міжнародному розшуку опинився депутат Ренійської міської ради Одеської області Іван Пойдолов. Його вважають причетним до корупційної схеми за участі мера Рені Ігоря Плєхова. Спочатку суд застосував привід до депутата через його часті неявки, однак виконати його правоохоронці так і не змогли.

Раніше повідомлялося, що заставу за депутата з Одещини, якого підозрюють в корупції, стягнули державі. Депутат Ренійської міської ради з Одещини Іван Пойдолов, якого підозрюють в отриманні хабаря, вже тривалий час переховується в Молдові. Депутата випустили з-під варти під заставу в 1 мільйон 879 тисяч гривень. Посадовець разом з міським головою Рені Ігорем Плєховим вимагали грошову винагороду від місцевого жителя.

Нещодавно на хабарі затримали депутата однієї з районних рад Одещини. Посадовець підбурював підприємця надати 450 тисяч доларів іншим депутатам. Взамін бізнесмену пообіцяли позитивне рішення про передачу земельної ділянки з подальшою можливістю приватизації для забудови. Депутату районної ради повідомили підозру в підбуренні до підкупу.

вирок суду, кримінальне провадження, мер, Одеські новини, Рені, хабар

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER