Суд конфіскував майно експрезидента «Мотор Січ», який блокував постачання вертольотів ЗСУ

Конфіскували майно Богуслаєва

Вищий антикорупційний суд розглянув питання конфіскації активів колишнього президента «Мотор Січ» В’ячеслава Богуслаєва. Посадовця обвинувачують у державній зраді та пособництві державі-агресору.

Про це повідомила пресслужба ВАКС, передає Nikcenter.

Міністерство юстиції звернулося з позовом до суду про конфіскацію в дохід держави майна екскерівника «Мотор Січ» В’ячеслава Богуслаєва та колишнього директора представництва компанії в Росії Петра Кононенка.

Вищий антикорупційний суд задоволив позов Міністерства юстиції лише частково і частину майна керівника «Мотор-Січ» відмовився конфіскувати.

«Застосувати до Богуслаєва В’ячеслава Олександровича санкцію, передбачену пунктом 1-1 частини 1 статті 4 Закону України «Про санкції». Стягнути в дохід держави активи», – йдеться в повідомленні Антикорупційного суду.

В результаті експрезидент «Мотор Січ» втратив два будинки, шість земельних ділянок, гараж, музей, дві адміністративні будівлі, частки в товариствах «Золота айстра», «Страхова компанія «Мотор-Гарант», «Вінницький авіаційний завод», «Вертольоти МСБ», «Азов Трейд-ХХІ», а також 2 тисячі іменних акцій в акціонерному товаристві «Мотор-Банк», майнові права на торговельні марки й промислові зразки.

В’ячеслав Богуслаєв залишився і без чималих грошових заощаджень на банківських рахунках – 105 мільйонів гривень, 236 тисяч євро, 12,5 мільйонів доларів.

Зазначимо, В’ячеслава Богуслаєва затримали в жовтні 2022 року. «Мотор Січ» під керівництвом президента після початку повномасштабного вторгнення постачало товари військового призначення для російської штурмової авіації.

Керівництво «Мотор Січ» змовилося з представниками російської корпорації «ростех», яка є найбільшим виробником озброєння для армії РФ. Отримані з українського заводу комплектуючі окупанти використовували для ремонту вертольотів Мі-8АМТШ-ВН «Сапсан», КА-52 «Алігатор» та Мі-28Н «Нічний мисливець». В’ячеславу Богуслаєву повідомили підозру в колабораціонізмі та пособництві державі-агресору.

Нагадаємо, на початку повномасштабної війни Богуслаєв перешкоджав ЗСУ користуватись гелікоптерами. Президент «Мотор Січі» на початку повномасштабної війни після відповідного звернення українських військових наказував співробітникам підприємства приховати документи від гелікоптерів, аби українські сили оборони не могли скористатись технікою.

антикорупційний суд, державна зрада, конфіскація, кримінальне провадження, Мотор Січ

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER