Допомагав російській штурмовій авіації: в СБУ підтвердили затримання президента «Мотор-Січ»

В Службі безпеки України розповіли подробиці затримання президента промислового гіганта «Мотор-Січ» В’ячеслава Богуслаєва та керівника Департаменту зовнішньо-економічної діяльності підприємства. Їх підозрюють у державній зраді.

Про це повідомляє прес-служба СБУ, передає Центр журналістських розслідувань.

Керівництву «Мотор-Січ» оголосили підозру в колабораціонізмі та пособництві державі агресору. За інформацією правоохоронців, підприємство постачало товари військового призначення для російської штурмової авіації.

«За матеріалами слідства, до оборудки причетне керівництво заводу, розташованого на Запоріжжі. Посадовці діяли у змові з наближеними до кремля представниками російської корпорації «ростех», яка є одним із головних виробників озброєнь для зс рф», – йдеться в повідомленні СБУ.

Отримані товари окупанти активно використовували для оснащення і ремонту вертольотів Мі-8АМТШ-ВН «Сапсан», КА-52 «Алігатор» та Мі-28Н «Нічний мисливець».

Саме ці зразки російської авіації загарбники застосовували під час повномасштабного вторгнення. Допомагали обходити санкції у постачанні комплектації комерційні структури в країнах Азії, Близького Сходу та Європи. Компанії відправляли українській стороні замовлення нібито для потреб зарубіжної сторони.

«Після одержання військової продукції «посередники» переправляли її до росії. Також ворог використовував своїх іноземних спільників для ремонту та обслуговування власної авіатехніки з використанням українських запчастин», – розповіли подробиці правоохоронці.

СБУ спільно з Департаментом контррозвідки та Офісом Генпрокуратури вдалося встановити всіх організаторів і провести заходи щодо притягнення їх до відповідальності.

Нагадаємо, в Україні повністю заборонена діяльність 12 проросійських політичних партій. За ініціативи Служби безпеки в Україні остаточно заборонили діяльність 12 проросійських партій.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER