На Одещині заступник голови ОТГ обіцяв чоловікам за винагороду відстрочку від мобілізації

Затримали заступника голови Фонтанської сільради

Правоохоронці викрили на хабарництві заступника голови Фонтанської ОТГ в Одеській області. Посадовець налагодив схему незаконного заробітку на військовозобов’язаних чоловіках.

Про це повідомили в Одеській обласній прокуратурі, передає Nikcenter.

Чиновник очолював робочу групу з контролю щодо забезпечення заходів мобілізації. В нього виникла ідея організації корупційної схеми на чоловіках, які бажали уникнути військової служби.

«За винагороду він обіцяв призовнику вплинути на посадових осіб Доброславського ТЦК та СП щодо прийняття ними рішення про визнання його непридатним до служби та надання тимчасової відстрочки від мобілізації», – розповіли деталі корупційної схеми в прокуратурі.

Заступника голови ОТГ затримали в його кабінетів під час передачі 800 доларів хабаря. Напередодні він отримав ще 4 тисячі доларів за позитивне вирішення питання відстрочки від військової служби.

Посадовцю готуються обирати запобіжний захід та відсторонити його від посади. Заступнику голови Фонтанської сільради офіційно повідомили підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення. Також поліція працює над встановленням інших учасників корупційної схеми.

Варто додати, до суду передали справу депутатки Одеської районної ради, яку викрили на хабарництві. Посадовиця очолювала одне з управлінь Чорноморської міської ради. Депутатка вимагала гроші від директора підрядної організації, який займався монтажем систем вентиляції та обслуговуванням мереж теплопостачання. За грошову винагороду керівниця управління міської ради пообіцяла в майбутньому укладати з підприємцем договори за бюджетні кошти.

Підприємця просили платити 10 відсотків від вартості оплачених з бюджету міської ради робіт. У випадку відмови депутатка районної ради обіцяла створити перешкоди в оплаті за виконані роботи. Чиновницю затримали під час одержання хабаря.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд виніс вирок за хабарництво меру Рені та депутату міської ради. Засідання суду відбулося 17 квітня, на якому розглянули справи мера Рені Ігоря Плєхова та колишнього депутата Ренійської міської ради Івана Пойдолова. Міський голова разом з депутатом вимагали 100 тисяч доларів за «допомогу» у вирішенні питання щодо передачі в оренду земельної ділянки.

заступники, кримінальне провадження, Одеські новини, посадовець, селищна рада, хабар

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER