Справу про хабарництво депутатки Одеської районної ради спрямували до суду

Керівницю одного з управлінь Чорноморської міської ради, яка до того ж є депутаткою Одеської районної ради, впіймали на отриманні хабаря. Справу посадовиці розглядатиме суд.

Про це повідомили в Одеській обласній прокуратурі, передає Nikcenter.

Начальниця управління міської ради вимагала від директора підрядної організації 105 тисяч гривень. Своєю чергою посадовиця обіцяла не створювати штучних перешкод в оплаті за виконані роботи з монтажу систем вентиляції та обслуговування мереж теплопостачання. Також вона пообіцяла підприємству в майбутньому укладення договорів за бюджетні кошти.

«Сума «відкату» складала 10 % від вартості оплачених з бюджету міськради та виконаних підрядниками робіт. Посадовицю затримали під час одержання неправомірних коштів», – йдеться в повідомленні обласної прокуратури.

Також в суді розглядатиметься справа директора підприємства-підрядника за надання неправомірної вигоди.

Варто додати, слідчі перевіряють причетність службових осіб комунального підприємства Чорноморської міської ради «МУЖКГ» до розтрати бюджетних коштів. Зокрема, перевіряється чи завищувалася підрядником вартість робіт під час реконструкції скверу на проспекті Миру.

Поліція підозрює працівників комунального підприємства у змові з іншими невстановленими особами, результатом чого могло стати завищення вартості робіт. Проте, офіційно підозра ще не вручалася службовим особам «МУЖКГ».

Чорноморська міська рада провела тендер на реконструкцію скверу. Перемогу отримало товариство з обмеженою відповідальністю «СПК «Флагман». За виконання робіт у сквері фірма повинна була отримати понад 8 мільйонів гривень.

Товариство «СПК «Флагман» зареєстроване у 2017 році за Дмитром Фурманом. Його директором є Олександр Яковлев. Загалом за останні п’ять років компанія виграла більш як 100 тендерів на суму 180 мільйонів гривень.

Нагадаємо, до суду передали справу митника з Одеси. В суді розглядатимуть справу старшого митного інспектора Одеської митниці. Він вимагав хабар в українця, який хотів в’їхати в Україну через пункт пропуску «Маяки-Удобне-Паланка». Митний інспектор обіцяв пропустити автомобіль лише після отримання відсотків від ввезеної суми.

Раніше повідомлялося, що в Одесі заарештували підполковника за мільйонний хабар. Начальник військової частини хотів отримати хабар від голови однієї з селищних рад в Кіровоградській області.

корупція, Одеські новини, суд, хабар, Чорноморськ

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER