В Одесі заарештували підполковника за мільйонний хабар

В Одесі підполковника затримали на хабарі

Начальник військової частини вимагав від селищного голови хабар – мільйон гривень. Підполковника затримали під час одержання коштів.

Про це повідомили в Київському районному суді Одеси, передає Nikcenter.

Начальник військової частини хотів отримати хабар від голови однієї з селищних рад в Кіровоградській області. Під час телефонної розмови з чиновником підполковник просив заплатити йому один мільйон гривень.

«Грошові кошти військовослужбовець «просив» за те, щоб він не змінював місце реєстрації окремих бригад ТрО на території селищної ради», – йдеться в повідомленні суду.

Якщо бригада територіальної оборони залишила реєстрацію в селі, місцевий бюджет міг би зберегти податок з доходів фізичних осіб, що відраховують з зарплат військовослужбовців. Затримали військового «на гарячому» під час отримання хабаря.

Підполковнику вручили підозру в отриманні неправомірної вигоди. Також прокурори зверталися з клопотанням до суду про обрання начальнику військової частини запобіжного заходу.

Суддя Київського районного суду Одеси лише частково задовольнив клопотання прокуратури. Підполковника відправили під варту та визначили йому розмір застави – 10 мільйонів гривень.

На початку жовтня детективи ДБР викрили на корупції працівників Ужгородського ТЦК. Працівник військкомату безпідставно вилучив автомобілі у місцевого підприємства. Свої дії він виправдовував тим, що транспорт потрібний нашим бійцям.

Військовослужбовець не мав права вилучати автівки, окрім того, автомобілі не підпадали під транспортну мобілізацію. Загалом офіцер незаконно вилучив чотири вантажівки після початку повномасштабного вторгнення. Сума збитків завданих підприємству склала 11 мільйонів гривень.

Працівнику Ужгородського територіального центру соціального комплектування оголосили підозру у перевищенні військовою особою влади та службових повноважень. Йому загрожує до 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо, в Дніпрі командир взводу вимагав 600 тисяч гривень від військових. За відмову давати хабар командир взводу погрожував створити перешкоди у проходженні військової служби.

Раніше повідомлялося, що на Одещині заступник командира військової частини вимагав з підлеглого хабар. На корупції викрили заступника командира однієї з військових частин Одеської області. Він вимагав чималу суму за переведення військовослужбовця до іншого підрозділу.

віійськова частина, начальник, Одеські новини, хабар

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER