Державне підприємство на Одещині придбало два смартфони за 54 тисячі гривень

На Одещині держпідприємство закупило гаджети

Для потреб державного підприємства «Одеський центр стандартизації, метрології та сертифікації» придбали дороговартісні смартфони. Ринкова ціна гаджетів значно дешевша, ніж за них заплатило держпідприємство.

Про це йдеться в матеріалі «Наші гроші», передає Nikcenter.

Зокрема, ще влітку «Одесастандартметрологія» через електронну систему закупівель Prozorro провела закупівлю мобільних телефонів марки Samsung Galaxy. Загалом на два смартфони з державного бюджету витратили 54 тисячі 465 гривень. Перемогу в тендері отримав Віталій Москаленко, який з 2018 року зареєстрований підприємцем.

Умовами тендеру передбачено,  що підприємець повинен поставити державному підприємству телефони Samsung Galaxy вартістю 30 тисяч 700 гривень та 23 тисячі 765 гривень.

Журналісти з’ясували, що обидві моделі гаджетів відсутні в продажі у великих мережевих магазинах. Навіть, коли їх можна було придбати, вартість була нижчою, ніж в тендері «Одесастандартметрологія». Наприклад, ціна телефону Samsung Galaxy A73 стартувала від 14 тисяч гривень. Іншої моделі Samsung Galaxy M33 вартість коливалася від 9 до 11 тисяч гривень.

Варто додати, в Одеській області не можуть провести тендер на відбудову зруйнованої окупантами багатоповерхівки в селі Сергіївка. Служба відновлення та розвитку інфраструктури в Одеській області оголосила тендер ще 6 жовтня, проте ніхто так і не виявив бажання провести капітальний ремонт будинку.

Тому, тендер оголосили вдруге. Строк подання пропозицій – до 25 листопада. Переможець за проведення капітального ремонту отримає понад 75 мільйонів гривень.

Єдиним учасником виявилося приватне підприємство «ДІСК-Південь». Однак, його пропозицію відхилили через недотримання вимог: відсутність кваліфікованих працівників та досвіду у виконання аналогічних робіт. Наразі на тендер подано скаргу до Держаудитслужби через завищену вартість.

Нагадаємо, на Одещині не можуть знайти охочих відремонтувати міст за 200 мільйонів гривень. В Одеській області третій раз оголошують тендер на проведення капітального ремонту мосту в Ізмаїльському районі через канал Кофа.

Раніше повідомлялося, що на Одещині виявили зловживання під час будівництва бомбосховища. Одеське комунальне підприємство «Видавництво «Чорномор’я» проводило капітальний ремонт укриття. Проте, через зловживання службових осіб підприємства держава зазнала чималих збитків.

закупівля, Одеські новини, порушення, тендер

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER