Привласнив 6 мільйонів гривень: справу депутата Одеської обласної ради передають до суду

Завершено розслідування в справі депутата Одеської облради

Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури завершили розслідування, де головним фігурантом є чинний депутат Одеської обласної ради. Посадовець привласнив мільйони гривень державних коштів.

Про це повідомили в пресслужбі САП, передає Nikcenter.

Три роки тому депутат посприяв укладенню селищним головою однієї з територіальних громад Одещини договорів на виконання робіт з облаштування вуличного освітлення. Щоправда, документи підписувалися в обхід тендерних процедур з підконтрольним депутату товариством.

Окрім того, предмет закупівлі розділяли на декілька частин, щоб не застосовувати електронну систему закупівель. Не оприлюднення тендерів дозволило підряднику підвищити ціни на світильники в декілька разів.

«Депутат облради організовував підроблення актів приймання виконаних будівельних робіт, до яких було включено неправдиві відомості щодо понесених витрат. Як наслідок, на рахунок його підприємства було безпідставно перераховано 6 млн грн», – йдеться в повідомленні антикорупційної прокуратури.

Наразі досудове розслідування завершено. Депутату висунули обвинувачення в зловживанні службовим становищем та службовим підробленням, що завдало державі 6 мільйонів гривень збитків.

Депутату обласної ради та його адвокатам надали можливість ознайомитися з матеріалами справи, після чого її передадуть до суду. Як співучасники в справі проходять також голова селищної ради та директор підконтрольного депутатові товариства.

Варто додати представника Одеської обласної ради та його дружину підозрюють також в рейдерському захопленні землі в області та привласненні коштів виділених на будівництво і ремонт об’єктів соціальної інфраструктури.

Протягом чотирьох років подружжя встигло заробити на будівництві дитячого садка та встановленні вуличного освітлення в 11 населених пунктах. Загалом депутат з дружиною привласнили 24 мільйони гривень бюджетних коштів.

Нагадаємо, ВАКС обрав запобіжний захід народному депутату. Народного депутата підозрюють в незаконному заволодінні землею. Він зумів привласнити земельні ділянки площею понад 320 гектарів.

Раніше повідомлялося, що депутату Одеської обласної ради оголосили підозру. Одного з чинних депутатів Одеської обласної ради детективи викрили на зловживанні службовим становищем та підробленні документів. В результаті державний бюджет отримав мільйонні збитки.

бюджетні кошти, кримінальне провадження, народний депутат, Одеські новини, привласнення

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER