Наділи кайданки: ДБР розпочало кримінальне провадження щодо поліцейських та військових, які вручали в Одесі повістку

Вручення повісток в Одесі

В соціальних мережах з’явилося відео, на якому представники військкомату в Одесі силою заштовхують чоловіка в авто. В Державному бюро розслідувань відреагували на інцидент.

Про це повідомили в пресслужбі ДБР, передає Nikcenter.

Зокрема, на відеоролику видно як працівники Одеського центру комплектування разом з поліцією одягають кайданки на чоловіка та заштовхують його в автомобіль. Житель обласного центру нібито відмовився отримувати повістку.

Всі події трапилися на очах дружини та маленької дитини затриманого чоловіка. При цьому були присутні й поліцейські, які жодним чином не перешкодили насильницьким діям.

«Працівники ДБР розпочали розслідування цього інциденту та вже провели комплекс невідкладних слідчих дій, допитали свідків, а також усіх учасників події. Також вилучено відповідні відеозаписи та адміністративні матеріали», – зазначили в Бюро розслідувань.

В ДБР відкрили кримінальне провадження за фактом перевищення військовими та правоохоронцями службових повноважень. Наразі продовжуються слідчі дії. В Державному бюро розслідувань наголосили, що продовжать перевіряти законність мобілізаційних процесів в Україні.

Варто додати, декілька днів тому подібний випадок трапився у Львові. Працівники військкомату також силою заштовхували молодого чоловіка у мікроавтобус. Їм намагалися перешкодити жінки, проте представники ТЦК їх грубо відштовхували. Один з військових намагався припинити зйомку відео.

У Львівському обласному територіальному центрі соціального комплектування після гострої реакції громадськості надали свій коментар. Зокрема, у військкоматі заявили, що встановлюють всі обставини. Окрім того призначена службова перевірка. В ТЦК обіцяють в найкоротші терміни встановити подробиці конфлікту та прийняти відповідні рішення.

Нагадаємо, на Львівщині у військкоматі морили голодом та знущалися над чоловіками. В Самбірському районному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки виник скандал. Заступник начальника військкомату та старший сержант протягом тривалого часу знущалися над військовозобов’язаними.

Раніше повідомлялося, що в мережі з’явилося чергове скандальне відео затримання чоловіка в Одесі людьми у військовій формі. На ролику, який опублікували в одеських пабліках, видно, як люди в камуфляжі валять чоловіка на землю, б’ють його.

військкомат, дбр, кримінальне провадження, Одеські новини, повістки

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER