Корупція в Приморському суді Одеси: ВРП направила звернення

Корупція в Приморському суді Одеси

За весь час роботи Вищої Ради правосуддя вперше направлено звернення до суду з приводу корупції. Правопорушення виявили в Приморському суді Одеси.

Про це повідомляє «Судово-юридична газета», передає Nikcenter.

14 листопада на засіданні Вища рада правосуддя ухвалила заяву про наявність корупційних правопорушень в роботі Приморського суду Одеси. Зокрема, на даний час проводиться розслідування, де головними фігурантами є суддя Ілля Лонський та адвокат Євген Берестов.

Детективи НАБУ отримали доступ до телефонних розмов та переписки судді з адвокатом. Ілля Лонський активно обговорював з Євгеном Берестовим майбутні грошові винагороди за вирішення судових справ, що перебували на розгляді в інших суддів Приморського суду. Ілля Лонський стверджував, що отримав замовлення від колег суддів.

За результатами засідання Рада правосуддя вирішила направити листи в усі українські суди, де вказано про неприпустимість дій, які дискредитують посаду судді та підривають авторитет правосуддя.

«Запропонувати Приморському районному суду міста Одеси на зборах суддів обговорити вказані в цьому рішенні обставини, виявлені у зв’язку із кримінальним провадженням щодо ЛОНСЬКОГО І.В., та питання належної реакції на будь-які прояви протиправного впливу суддів на їхніх колег, про результати обговорення та вжиті заходи повідомити Вищу раду правосуддя», – вказано в листі.

Варто додати, Іллю Лонського НАБУ затримало в серпні. Його підозрюють у намірі надати неправомірну вигоду іншій судді Приморського суду за ухвалення позитивного рішення в справі про притягнення до відповідальності за керування автомобілем в нетверезому стані.

Тисячу доларів суддя отримав від адвоката Євгена Берестова. З цієї суми Ілля Лонський мав залишити собі за посередницькі послуги 250 доларів. Вищий антикорупційний суд заарештував суддю з можливістю внесення застави у розмірі 805 тисяч гривень.

Нагадаємо, Вища рада правосуддя звільнила суддю, який виніс вирок Стерненку. Суддя Приморського районного суду Одеси Віктор Попревич відомий тим, що у свій час виносив вирок місцевому активісту Сергію Стерненку.

Раніше повідомлялося, що суддю Київського районного суду міста Одеси Людмилу Салтан заарештують. Дозвіл на це надала Вища рада правосуддя. Служительку Феміди впіймали на отриманні хабаря в сумі 4 тисячі доларів за ухвалення позитивного рішення у справі.

корупція, Одеські новини, суддя

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER