В Сумах депутати облради «продавали» посаду головного лікаря за 100 тисяч доларів

В Сумах депутати обласної ради вимагали хабар

Масштабну корупційну схему викрили у Сумській обласній раді. Двоє депутатів вимагали хабар в розмірі 100 тисяч доларів.

Про це повідомили в Національному антикорупційному бюро, передає Nikcenter.

Двоє депутатів Сумської обласної ради, один з яких є головним лікарем медичного закладу, розробили схему збагачення. Вони звернулися до керівника Сумської військової адміністрації з пропозицією реформувати лікарню.

До лікарні мали приєднатися інші медичні заклади, а одного з депутатів пропонувалося призначити головним лікарем укрупненої лікарні.

«Депутати пропонували надавати посадовцю 10-20% від виділеного обсягу бюджетного фінансування новоствореного медзакладу», – йдеться в повідомленні НАБУ.

При передачі першого траншу в розмірі 50 тисяч доларів посадовців затримали. Їм повідомили підозру в пропозиції та наданні хабаря.

За інформацією Суспільного, в Сумах планували об’єднати міську клінічну лікарню №5 та лікарню Святого Пантелеймона, директором якої є Володимир Поцелуєв. Посадовець також обраний депутатом обласної ради від політичної партії Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина». На дзвінки журналістів головний лікар медичного закладу не відповідає.

За об’єднання лікарень депутати Сумської обласної ради проголосували 23 лютого 2022 року. Однак, в грудні 2023 року рішення сесії скасували.

Варто додати, нещодавно депутата Одеської районної ради затримали на вимаганні 20 тисяч доларів. За гроші посадовець обіцяв вирішити земельні питання, адже очолював постійну комісію з питань земельних відносин.

За хабар депутат районної ради повинен був вплинути на своїх колег, щоб вони проголосували за виділення земельної ділянки з можливістю її забудови та подальшої приватизації. Посадовця затримали «на гарячому» під час передачі половини від обумовленої суми.

Нагадаємо, прокуратура викрила корупційну схему, до якої причетний ексдиректор держпідприємства Міністерства оборони. Схему вимагання хабарів організував колишній директор одного з державних підприємств Міністерства оборони. Разом з керівником приватного підприємства він вимагав гроші за забудову земельної ділянки.

Раніше повідомлялося, що колишнього слідчого Одеського СБУ засудили до дев’яти років за 80 тисяч доларів хабаря. За отримані кошти слідчий повинен був скасувати арешт майна та банківських рахунків громадянина США, а також вчинити дії для пом’якшення запобіжного заходу.

депутат обласної ради, кримінальне провадження, НАБУ, Одеські новини, Суми, хабар

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER