Мільйонні доходи та елітна нерухомість: хто з депутатів Одеської обласної ради заробив найбільше у 2022 році

Депутати Одеської обласної ради

Усі українські посадовці та чиновники відзвітували про свої доходи отримані в перший рік повномасштабного вторгнення. Серед них і депутати Одеської обласної ради.

Про це повідомляє Центр публічних розслідувань, передає Nikcenter.

За результатами декларування стала відома п’ятірка найбагатших депутатів обласної ради. Очолює рейтинг депутат від «Слуги народу» Олег Кутателадзе, який заробив у 2022 році 111,3 мільйона гривень. Більшу частину його доходів склали дивіденди – 109,1 мільйона гривень, 2 мільйони гривень депутату виплатили як зарплатню.

На другому місці опинився депутат від забороненої партії «ОПЗЖ» Володимир Осіпов, якого у 2023 році позбавили повноважень. Він задекларував 50,5 мільйона гривень прибутків. Майже весь заробіток Володимира Осіпова склали повернені позичені кошти – 49,6 мільйона гривень. 800 тисяч гривень депутат отримав від продажу автомобіля. Жодної зарплати у 2022 році йому не виплачували.

Замикає трійку лідерів ще один представник від забороненої партії «ОПЗЖ» Віктор Андрєєнков, який заробив 31,5 мільйона гривень. Від власного підприємства «Крістал Гласс» депутат отримав як дивіденди 25 мільйонів гривень. Також у 2022 році він продав будинок та земельну ділянку за 5,4 мільйона гривень.

На четвертому місці опинилася представниця партії «За майбутнє» Алла Гінак. За 2022 рік депутатка заробила 23,7 мільйона гривень. Майже увесь прибуток склали доходи від підприємницької діяльності.

П’яту сходинку рейтингу зайняв депутат від «Європейської солідарності» Михайло Шмушкович. За рік він заробив 7,3 мільйона гривень, з яких 4,8 мільйона гривень – від підприємницької діяльності та 2,5 мільйона гривень від продажу цінних паперів та корпоративних прав.

Нагадаємо, з декларації народного депутата з Одещини «зникли» дружина та оформлена на неї нерухомість. Олексій Леонов, який представляє у Верховній Раді Одеську область, прозвітував про доходи отримані у 2023 році. В новій декларації нардепа відбулися зміни у сімейному стані.

Раніше повідомлялося, що в перший рік повномасштабного вторгнення депутати Одеської міської ради заробили 200 млн гривень. Депутати Одеської міської ради подали декларації про свої  доходи за 2022 рік. І хоча вони не отримують зарплати з бюджету, заробітки деяких місцевих обранців сягають мільйонів гривень. Очолює рейтинг мільйонерів Василь Ієремія. В перший рік війни він заробив 96,9 млн грн.

декларації, депутат обласної ради, Одеська обласна рада, Одеські новини, прибуток

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER