Завершено розслідування: на Миколаївщині селищний голова розтратив 300 тис гривень під час реконструкції стадіону

Прокуратура завершила розслідування справи, де головним фігурантом є колишній голова Ольшанської селищної ради Миколаївської області. Посадовець оплатив ремонтні роботи, що так і не були виконані.

Про це повідомили в обласній прокуратурі, передає Nikcenter.

Ольшанська селищна рада замовила реконструкцію місцевого стадіону, яку взялося виконувати приватне товариство. Голова селищної ради виявився причетним до розтрати бюджетних коштів. Зокрема, посадовець за договором підряду прийняв частково виконані будівельні роботи та підписав акти приймання-передачі.

«Спортивний комплекс в експлуатацію не введено. Не зважаючи на вказане, селищною радою договір підряду оплачено у повному обсязі», – йдеться в повідомленні прокуратури.

Поліція підтвердила невідповідність виконаних робіт з реконструкції стадіону, а результаті чого державний бюджет зазнав збитків на 300 тисяч гривень. Якщо в суді вина посадовця підтвердиться, йому загрожує ув’язнення до восьми років із забороною обіймати посади.

Як вбачається з сайту електронних закупівель Prozorro, в березні 2020 року договір підряду щодо реконструкції спортивного комплексу від імені Ольшанської селищної ради підписав голова Новак Сергій Володимирович. Ймовірно, саме він є обвинуваченим у кримінальному провадженні.

Варто додати, на лаві підсудних опинився і директор товариства, що проводило роботи з реконструкції стадіону. Він вніс до офіційних документів неправдиву інформацію про об’єм та вартість робіт. Справу вже передали до суду. Також підозру отримав спеціаліст з технічного нагляду за реконструкцією спортивного комплексу у селищі Ольшанське.

Нагадаємо, аудитслужба встановила грубі порушення на тендерах з реконструкції водогону в Миколаєві і вимагає розірвати договір з підрядником. Реконструкція магістрального водогону у Миколаєві може затриматися на невизначений термін. Держаудитслужба знайшла порушення у діях чиновників Миколаївської ОВА у всіх тендерах, що відбулися.

Раніше повідомлялося, що при реконструкції лікарні у Баштанці, зруйнованої росіянами, підрядник використовуватиме обладнання спонсора війни. За 311 млн грн відновлять лікарню та поліклініку, зруйновані внаслідок російської збройної агресії. Підрядник – компанія «Південьбуд Миколаїв ЛТД» – має намір під час проведення робіт використати техніку виробництва компанії спонсора війни.

кримінальне провадження, миколаївська область, посадовець, реконструкція, тендер

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER