На ремонт гімназії в Миколаєві, пошкодженої російськими обстрілами, уряд виділив 149,5 млн гривень

Гімназія №2 в Миколаєві

Кабінет Міністрів виділив кошти на реставрацію історичної будівлі гімназії №2 в Миколаєві. У 2024 році на ремонтні роботи з державного бюджету спрямують понад 149 мільйонів гривень.

Про це повідомили в пресслужбі уряду, передає Nikcenter.

Усі роботи з реставрації миколаївської гімназії планують завершити до 2025 року. Питання відновлення навчального закладу було актуальним ще до повномасштабного вторгнення. Зокрема, у 2021 році приміщення гімназії визнали аварійним.

В цей же рік на сайті Миколаївської міської ради з’явилася петиція про збереження гімназії №2, за яку віддали голоси більш як тисяча містян. Дві приватні компанії провели дослідження та встановили, що аварійним в навчальному закладі є лише дах, натомість загрози освітньому процесу немає.

В мерії Миколаєва пообіцяли провести до кінця 2021 року поточний ремонт в гімназії, а капітальні ремонтні роботи вирішили відкласти на невизначений час. В липні 2023 року Департамент містобудування, архітектури та капітального будівництва Миколаївської ОВА знову повернувся до питання відновлення навчального закладу та оголосив тендер на реставрацію будівлі.

Роботи оцінили у 153 мільйони 251 тисячу гривень, а кошти виділили з державної субвенції на реалізацію проєктів з ліквідації наслідків війни. Усі роботи підрядник має завершити до кінця 2024 року. А саме компанія-переможець тендеру займається облаштуванням укриття та виконанням відновлювальних після обстрілу робіт.

Варто додати, гімназія №2 вважається одним з найстаріших навчальних закладів Миколаєва. Його історія бере свій початок з 1843 року, коли було засноване трикласне жіноче училище. В ніч проти 14 вересня 2022 року російські війська масовано обстріляли Миколаїв з ракетних комплексів С-300, в результаті чого будівля гімназії №2 зазнала ушкоджень.

Нагадаємо, на Одещині відреставрують пам’ятник за пів мільйона гривень. Місцева влада вирішила взятися за ремонт пам’ятника в селі Трояндове Доброславського району Одеської області. Реставрація чекає на пам’ятний знак «Равлик».

Раніше повідомлялося, що колишній посадовець районної адміністрації відремонтує в Одесі ліцей за майже 100 млн гривень. Управління капітального будівництва Одеської міської ради під час війни вирішило взятися за ремонт місцевого ліцею. За умовами тендеру передбачено капітальний ремонт Одеського ліцею №56.

Миколаївська міська рада, навчальні заклади, ремонтні роботи, тендер

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER