НАБУ розпочало перевірку керівника АМКУ, який під час війни накупив майна на 70 млн гривень

Кримінальне провадження щодо Павла Кириленка

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура відкрили кримінальне провадження щодо голови Антимонопольного комітету Павла Кириленка. Його підозрюють у незаконному збагаченні та декларуванні недостовірної інформації.

Про це повідомляє «Радіо Свобода», передає Nikcenter.

Правоохоронні органи розпочали перевірку після оприлюднення розслідування журналістів «Схем», в якому йшлося про те, що родичі Павла Кириленка купили майно, яке не відповідає їхнім доходам. Кримінальне провадження відкрили 22 березня – на наступний день після виходу розслідування «Схем».

«Прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та детективами Національного антикорупційного бюро України за результатами опрацювання інформації оприлюдненої у журналістському розслідуванні програми розслідувань “Схеми” до Єдиного реєстру досудових розслідувань 22.03.2024 внесено відомості про вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ст. 366-2 та ст. 368-5 КК України», – розповіли в САП.

Досудове розслідування здійснюватимуть детективи НАБУ. За незаконне збагачення керівнику Антимонопольного комітету Павлу Кириленку загрожує від п’яти до десяти років позбавлення волі.

Варто додати, родина посадовця з 2020 до 2023 року купила нерухомість та автівки на понад 70 мільйонів гривень. На батьків та бабусю дружини Кириленка оформили великий маєток та дві земельні ділянки біля Києва, 200 квадратних метрів нерухомості в столиці, три квартири в елітних житлових комплексах Києва та чотири апартаменти в Ужгороді.

Однак, ніхто з родичів голови АМКУ не займається бізнесом та не має таких офіційних доходів, які б дозволяли придбати нерухомість на мільйони гривень.

Нагадаємо, родина нового керівника Антимонопольного комітету під час війни купила нерухомість та автівки на 70 млн гривень. Майно переважно оформляли не на Павла Кириленка, а на родичів його дружини – бабусю та батьків-пенсіонерів. Більшість майна родина купила в той час, коли Павло Кириленко очолював Донецьку ОВА.

Раніше повідомлялося, що ДБР затримало ексначальника продовольчого забезпечення сил логістики ЗСУ. За роки повномасштабного вторгнення у високопосадовця з’явилися статки в різних регіонах України. Після звільнення з посади чиновник за короткий період часу набув активів на 58 мільйонів гривень.

антимонопольний комітет, декларації, кримінальне провадження, НАБУ, незаконне збагачення

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER