Бабуся вдало продала акції: родина нового керівника Антимонопольного комітету під час війни купила нерухомість та автівки на 70 млн гривень

Родина колишнього голови Донецької обласної військової адміністрації та керівника Антимонопольного комітету Павла Кириленка за останні три роки придбала чималу кількість статків у вигляді квартир в елітних житлових комплексах та автомобілів.

Про це йдеться в розслідуванні «Схем», передає Nikcenter.

Вартість нерухомості та автомобілів, які придбала родина Кириленків протягом 2020-2023 років, перевищила 70 мільйонів гривень. Родичі високопосадовця стали власниками великого маєтку з земельними ділянками біля Києва, офісів в столиці, двох кросоверів, трьох квартир з паркомісцями в житлових комплексах Києва, а також апартаментів в Ужгороді.

Майно переважно оформляли не на Павла Кириленка, а на родичів його дружини – бабусю та батьків-пенсіонерів. Більшість майна родина купила в той час, коли Павло Кириленко очолював Донецьку ОВА та до його призначення на нову посаду.

Однак, ніхто з членів сім’ї чиновника не мав достатньо офіційних доходів, щоб придбати таку кількість нерухомості та елітних автомобілів. Зокрема, у квітні 2020 року тесть Кириленка Олександр Матієнко купив в котеджному містечку в Київській області земельну ділянку та будинок площею 228 квадратів вартістю 4 мільйони гривень. У 2022 році на нього оформили права на апартаменти в комплексі Residents Park в Ужгороді.

Теща керівника АМКУ Наталія Матієнко в той же період, що і її чоловік, купила майнові права на квартиру в ужгородському комплексі Residents Park, заплативши за них 670 тисяч гривень, хоча ринкова вартість квартири на той час складала приблизно 6 мільйонів гривень. В березні 2023 року теща посадовця придбала дві квартири в столичному комплексі Obolon Plaza, заплативши за них 9,5 мільйона гривень.

Журналістам великі статки своєї родини Павло Кириленко пояснив тим, що його сім’я заробила стартовий капітал завдяки підприємницькій діяльності та вдалому продажу акцій в 1997 році.

Нагадаємо, ДБР затримало ексначальника продовольчого забезпечення сил логістики ЗСУ. Колишнього начальника Центрального управління продовольчого забезпечення Командування Сил логістики ЗСУ підозрюють в незаконному збагаченні. За роки повномасштабного вторгнення у високопосадовця з’явилися статки в різних регіонах.

Раніше повідомлялося, що народному депутату бджоли «допомогли» заробити на новенький Land Cruiser. Новий автомобіль помітили в автопарку народного депутата Сергія Литвиненко. В декларації за 2022 рік політик вказав право користування на Toyota Land Cruiser 2020 року.

автомобілі, антимонопольний комітет, керівник, нерухоме майно, посадовець

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER