У виправній колонії Миколаївщини вимагали в засудженого хабар за лікування

На вимаганні грошей затримали завідувача медичної частини однієї з виправних колоній Миколаївської області. За можливість пройти лікування в лікарні засуджений мав передати хабар.

Про це повідомили в Миколаївській обласній прокуратурі, передає Nikcenter.

Працівник Центру охорони здоров’я кримінально-виконавчої служби отримав підозру в одержанні службовцем неправомірної вигоди.

«Лікар вимагав та одержав неправомірну вигоду в розмірі 5000 гривень від засудженого за прийняття рішення про проходження ним лікування у стаціонарі», – розповіли в прокуратурі.

61-річного медика затримали. Під час обшуку в його робочому кабінеті правоохоронці знайшли банківську картку, на яку надходили гроші від засудженого. За скоєний злочин завідувачу медичної частини загрожує до 10 років ув’язнення.

Суд не зміг обрати медику запобіжний захід, оскільки він несподівано захворів. Про це повідомили в пресслужбі Центрального районного суду Миколаєва. Зокрема, відбулось судове засідання з розгляду клопотання про обрання міри запобіжного заходу завідуючому медичної частини №83.

Однак, підозрюваний в судове засідання не з’явився та прислав заяву, в якій повідомив про хворобу. Суддя відклала засідання і зобов’язала прокурора з’ясувати інформацію про реальний стан здоров’я завідувача медичної частини та чи дійсно він перебуває на лікуванні в лікарні.

Варто додати, у Вознесенську місцевий житель намагався підкупити керівника сектору поліцейської діяльності. 29-річного чоловіка суд визнав винним у вчиненні крадіжки під час воєнного стану та призначив покарання – п’ять років позбавлення волі.

Злочинець мав намір домовитися з поліцейським та за гроші уникнути відповідальності. В кабінеті керівника сектору поліції житель Вознесенська передав 10 тисяч гривень хабаря, після чого його одразу ж затримали. Через пропозицію хабаря термін перебування за ґратами для чоловіка збільшився до восьми років.

Нагадаємо, колишнього слідчого Одеського СБУ засудили до дев’яти років за 80 тисяч доларів хабаря. За результатами розгляду справи та після дослідження всіх доказів ВАКС визнав колишнього правоохоронця винуватим в отриманні хабаря.

Раніше повідомлялося, що керівниця одного з відділів Одеської митниці вимагала хабарі за імпорт товарів. На хабарництві викрили заступницю начальника одного з відділів Управління адміністративно-господарської діяльності Одеської митниці. Вона встановила свої «тарифи».

вимагання, кримінальне провадження, посадовець, хабар

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER