Хабар у 600 тисяч доларів: прокуратура викрила корупційну схему, до якої причетний ексдиректор держпідприємства Міністерства оборони

Нова корупційна схема в Міноборони

Схему вимагання хабарів організував колишній директор одного з державних підприємств Міністерства оборони. Разом з керівником приватного підприємства він вимагав гроші за забудову земельної ділянки.

Про це повідомили в Офісі Генпрокурора, передає Nikcenter.

Керівник приватного підприємства разом зі спільником вимагали хабар в представника іншої фірми. Свої послуги злочинці оцінили в 600 тисяч доларів. За гроші приватна фірма мала отримати дозвіл на забудову земельної ділянки, що перебувала в підпорядкуванні Міністерства оборони.

«Вони мали вплинути на директора держпідприємства, у віданні якого перебувають землі оборони, для укладання тристороннього договору будівництва житлового комплексу», – розповіли в Офісі Генпрокурора.

Затримали учасників корупційної схеми під час одержання 320 тисяч доларів. Також їм передали договори про право власності на житлову нерухомість, а саме 7 квартир, на 280 тисяч доларів. Ексдиректору державного підприємства та приватному підприємцю повідомили підозри у зловживанні впливом та вимаганні хабаря.

За інформацією «Української правди» підозрюваними в корупції є ексдиректор державного підприємства МОУ «Укрконверсбуд» Олександр Ілюха та директор приватного підприємства “Бау Комплект” Вадим Листопад.

Варто додати, на спробі надати хабар вкінці 2023 року затримали одного з найбільших постачальників Міністерства оборони львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича. Він пропонував 500 тисяч доларів керівнику Головного слідчого управління ДБР.

За передані гроші бізнесмен хотів отримати майно, яке слідчі вилучили в підконтрольних йому компаній. Зокрема, Державне бюро займалося розслідуванням оборудок із закупівлею одягу та білизни для українських військових. Злочинні схеми завдали збитків Міністерству оборони України на 1,2 мільярда гривень.

Нагадаємо, СБУ затримала причетних до розкрадання бюджетних коштів Сил оборони. На хабарі затримали начальника одного з управлінь Командування Сил підтримки ЗСУ. Фігурантами кримінального провадження виявилися полковник Збройних Сил України та директор львівської компанії.

Раніше повідомлялося, що апеляційний суд випустив з-під варти експосадовця Міноборони, якого звинувачують у привласненні 1,5 млрд гривень. Олександр Лієв відповідав за укладення контракту між Міністерством оборони та компанією «Львівський арсенал» про постачання 100 тисяч мінних пострілів.

злочинна схема, корупція, міноборони, підприємство, хабар

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER