Апеляційний суд випустив з-під варти експосадовця Міноборони, якого звинувачують у привласненні 1,5 млрд гривень

Запобіжний захід Олександру Лієву

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розглянула скаргу колишнього чиновника Міністерства оборони Олександра Лієва. ДБР вважає його причетним до заволодіння державними коштами під час оборонних закупівель.

Про це повідомляє «Суспільне», передає Nikcenter.

Олександр Лієв відповідав за укладення контракту між Міністерством оборони та компанією «Львівський арсенал» про постачання 100 тисяч мінних пострілів. Угоду уклали в листопаді 2022 року та одразу ж перерахували підприємству 1,34 мільярда гривень передоплати. Ще частину коштів з державного бюджету перерахували словацькому посереднику фірмі «Sevotech».

Більшість бюджетних коштів потрапили на рахунки ще одного посередника – хорватської компанії «WDG promet». Однак гроші зникли, а жодної міни Збройні Сили України так і не отримали.

На початку 2024 року Служба безпеки України оголосила підозри п’ятьом людям, причетних до розкрадання грошей на закупівлі снарядів. Одним з них був Олександр Лієв, який обіймав посаду керівника Департаменту військово-технічної політики.

Посадовець мав намір виїхати закордон, однак натомість отримав підозру. Він запевняв, що планував робоче відрядження у Словаччинну для огляду машин з розмінування і до 5 лютого знову мав повернутися до України.

30 січня Вищий антикорупційний суд не зміг обрати запобіжний захід Олександру Лієву, проте 12 лютого його все ж взяли під варту з можливістю внесення застави.

Сьогодні, 16 березня, ВАКС повністю задовольнив клопотання адвокатів посадовця та змінив йому запобіжний захід з тримання під вартою на особисте зобов’язання. Під час розгляду клопотання прокурор був відсутній, а ухвалу про зміну запобіжного заходу виніс суддя, який вже відпускав Олександра Лієва з СІЗО.

Нагадаємо, посадовця Міноборони причетного до розкрадання 1,5 млрд гривень взяли під варту. Апеляційна палата ВАКС таки вирішила взяти Олександра Лієва під варту з можливістю внесення застави в розмірі 50 мільйонів гривень. Рішення суду стало справжнім шоком для чиновника і він заявив, що встановлена застава є неспівмірною з його доходами.

Раніше повідомлялося, що Міноборони розірвало останній договір з компанією Гринкевичів на постання харчування військовим частинам Миколаївщини та Херсонщини. Після викриття на корупції керівника львівських підприємств Ігоря Гринкевича Міністерство оборони розірвало усі договори з бізнесменом, крім одного

бюджетні кошти, запобіжний захід, міноборони, посадовець, привласнення

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER