У Херсоні уклали угоди на будівництво фортифікацій за 680 млн: засекретили навіть підрядників

Будівництво укріплень на Херсонщині

На звільнених територіях Херсонської області триває облаштування фортифікаційних укріплень на випадок нової загрози від російської армії. Обласна військова адміністрація оголосила нові тендери на будівництво систем невибухових загороджень.

Про це стало відомо з системи електронних закупівель Prozorro, передає Nikcenter.

Загальна вартість закупівель послуг, оголошених департаментом з питань цивільного захисту та оборонної роботи Херсонської ОДА, склала 680 мільйонів гривень. Замовник в цілях безпеки приховав місце проведення будівельних робіт, вказавши лише протяжність ділянок та інвентаризаційний номер.

Загалом Херсонська ОВА оголосила 5 тендерів на будівництво систем невибухових загороджень на території регіону протяжністю 30 кілометрів, 14 кілометрів, дві зони по 18 кілометрів та 19 кілометрів. Усі роботи мають бути завершені до 15 квітня 2025 року.

За результатами тендерів підписані договори з оборонними постачальниками, назви яких приховані, як і вимоги до підрядника. Департамент Херсонської ОДА лише зазначив, що підрядник відповідає кваліфікаційним критеріям, встановленим в тендерній документації, та відсутні підстави для відмови відповідно до Закону «Про публічні закупівлі».

Усі закупівлі провели без відкритих торгів, оскільки це дозволено рішенням Ради оборони Херсонської області на час воєнного стану.

Варто додати, що уряд виділив на облаштування укріплень рекордну суму. Кабінет Міністрів за дорученням президента Володимира Зеленського спрямував чималі суми на облаштування фортифікаційних укріплень в Херсонській та Запорізькій областях. Роботи проводяться за участю як цивільних підрядників, так і військових.

Головною метою будівництва є підвищення рівня безпеки для українських військових, щоб вони були готові до будь-якого розвитку подій. Зокрема, за словами керівника Херсонської ОВА Олександра Прокудіна, риють протитанкові рови, встановлюють загородження та опорні пункти.

Нагадаємо, для захисту Миколаївської області збудують фортифікаційні споруди за майже пів мільярда гривень. Департамент капітального будівництва облдержадміністрації оголосив тендери на будівництво фортифікаційних споруд оборонних рубежів.

бюджетні кошти, закупівля, повномасштабна війна, тендер, укріплення, Херсонська ОВА

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER