Куряче філе для школярів у селі на Одещині купували дорожче, ніж для іноземних делегацій

 

Відділ освіти Городненської сільради Одеської області без тендеру закупив більше двох тонн курячого філе по 205 гривень за кілограм. Це – найвища ціна серед бюджетників Одеської та Миколаївської областей на закупівлях, проведених у січні-лютому 2024 року. Дешевшою курятиною в регіоні годували навіть іноземні делегації. 

Nikcenter дослідив, як на півдні України закуповують харчі без конкурсів і дорожче ринкової вартості.

11 березня городненські освітяни знизили контрактну ціну з 205 до 182 грн/кг без ПДВ. Втім, навіть така ціна суттєво вища ринкової і на 30-50 грн вища ціни закупівель цього м’яса іншими бюджетниками. 

Так, КУ «Комбінат громадського харчування» підписала договір на поставку курячого філе за ціною 135,8 грн/кг. Установа регулярно отримує підряди на організацію офіційних прийомів іноземних делегацій, для чого купує делікатеси, як-от перепілку, філе качки, яловичу вирізку тощо. Однак куряче філе для обідів гостей тут купили на третину дешевше, ніж для школярів Городненської сільради.

Аналіз попередніх закупівель показав, що ФОП Сергій Пейчев регулярно без тендеру отримує підряди на продукти для відділу освіти, молоді, спорту, культури та туризму Городненської сільської ради, який очолює Марина Семкова. 

Підприємець Пейчев – депутат Болградської районної ради від партії «Слуга народу». На президентських виборах 2019 року він був спостерігачем у Болградському районі від ГО “Миколаївщина – надійний партнер». Засновниками організації є ексголова Миколаївської ОДА Вадим Меріков та мовний омбудсмен Тарас Кремінь.

Після зміни ціни у селі Городнє, рейтинг найдорожчої курятини очолила Баштанська багатопрофільна лікарня Миколаївської області. Вона на відкритих торгах з одним учасником придбала куряче філе по 190 грн/кг без ПДВ у місцевого ФОП Станіслава Іванішина.

За даними сайту «Мінфін», з грудня 2023-го по лютий 2024 року ціни на куряче філе коливалися від 158 до 163 гривень за кілограм у провідних торгових мережах України. Нагадаємо, у роздрібній торгівлі податок на додану вартість входить до ціни продукту.

Ціни на куряче філе на закупівлях Одеської та Миколаївської областей в січні-лютому 2024 р. 

Ціна без ПДВ (грн)ЗамовникПостачальник
205,0Відділ освіти Городненської сільрадиФОП Пейчев С.І.
190,0КНП «Баштанська багатопрофільна лікарня»ФОП Іванішин С.О.
180,0Відділ освіти Болградської міськрадиФОП Пащенко М.М.
170,8Управління освіти Южноукраїнської міськрадиТОВ «Ольга-Плюс»
166,7ВІдділ освіти Кривоозерської селищної радиФОП Бойко М.Д.
158,3Відділ освіти Арцизької міської радиТОВ "ВРЗ 21"
149,5Управління освіти Южненської міськрадиТОВ "ГАВРИЛІВКА"
147,5Комунальне виробниче підприємство з організації харчування в навчальних закладах (Миколаїв)ТОВ "Проект Інвест ХХІ"
135,8КУ «Комбінат громадського харчування» (Одеса)ТОВ "Проект Інвест ХХІ"
84,0КНП «Миколаївський фтизіопульмонологічний центр»ТОВ "Гуд Стор"

Докладніше про те, за якими цінами купували м’ясо заклади освіти та охорони здоров’я в Одеській та Миколаївській областях, читайте у публікації Nikcenter «Бюджетна м’ясорубка».

закупівля, лікарня, тендер, харчування в школах


Андрій Попов

У журналістиці понад 20 років. Тематика: економіка, місцеве самоврядування, розвиток міста, ефективність використання публічних коштів.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER