Керівниця одного з відділів Одеської митниці вимагала хабарі за імпорт товарів

Працівницю Одеської митниці впіймали на хабарі

На хабарництві викрили заступницю начальника одного з відділів Управління адміністративно-господарської діяльності Одеської митниці. Вона встановила свої «тарифи» для імпортних товарів.

Про це повідомили в Одеській обласній прокуратурі, передає Nikcenter.

Як з’ясувалося, працівниця митниці вимагала гроші з підприємця за повернення імпортного товару, що зберігався на складі митного пункту «Ізмаїл».

«За 500 доларів США вона обіцяла не створювати бюрократичні перешкоди при видачі дозволу на отримання зазначеного товару зі складу», – розповіли в прокуратурі.

Заступницю начальника Одеської митниці затримали одразу після передачі хабаря. Посадовиці повідомили підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди. Наразі вона перебуває під вартою, проте може вийти на волю, якщо сплатить заставу.

Слід зазначити, на хабарництві минулого року викрили керівника Одеської митниці та його заступника. Посадовці налагодили систематичне отримання грошей від підприємців за оформлення імпортованих товарів під час розмитнення.

Начальник Одеської митниці разом з підлеглим вимагали 200 доларів від компаній, що займаються імпортом, за кожен ввезений контейнер з товаром. При цьому підприємці мали усі необхідні дозвільні документи.

Правоохоронцям вдалося зафіксувати декілька випадків отримання хабарів посадовцями митниці на загальну суму 2,4 тисячі доларів. Керівників Одеської митниці одразу ж затримали та повідомили підозру у вимаганні та одержанні хабарів. Їм загрожує позбавлення волі до десяти років з конфіскацією усього майна.

Ще один інспектор митниці вимагав гроші з громадян, які ввозили в Україну десяток нових смартфонів нібито для своїх рідних. За безперешкодне оформлення кожного гаджета інспектор вимагав 110 доларів. За гроші посадовець обіцяв не конфісковувати товар. Інспектор мав намір заробити близько 2 тисяч доларів.

Нагадаємо, прокуратура оскаржує конфіскацію майна начальника відділу Одеської митниці. Колишній заступник начальника митного посту – керівник відділу митного оформлення Одеської митниці Віктор Ткаченко втратив квартиру та два паркомісця.

Раніше повідомлялося, що на Одеській митниці організували корупційну схему на розмитнених авто. Начальниця відділу вимагала гроші з підприємців та фізичних осіб за пришвидшене оформлення автомобілів ввезених з закордону.

митниця, Одеські новини, підприємці, посадовець, хабар

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER