Прокуратура оскаржує конфіскацію майна начальника відділу Одеської митниці

Корупція на Одеській митниці

Колишній заступник начальника митного посту – керівник відділу митного оформлення Одеської митниці Віктор Ткаченко втратив квартиру та два паркомісця. Їхня вартість складає майже 3 мільйони гривень.

Про це повідомляє «Слово і діло», передає Nikcenter.

На початку 2024 року прокурори САП звернулися з позовом до Вищого антикорупційного суду про конфіскацію майна посадовця Одеської митниці Віктора Ткаченка. В САП переконані, що керівник відділу митного оформлення купив нерухомість, не маючи для цього достатньо доходів.

Зокрема, Віктор Ткаченко та його родина не мали законних коштів, щоб придбати квартиру в Одесі та два паркомісця. Помешкання площею 121 квадратний метр та паркувальні місця площами 23,3 і 15,2 квадратних метрів вартують 2,8 мільйона гривень. Щоб не привертати увагу, чиновник оформив квартиру в історичному центрі Одеси на іншу людину, яка згодом подарувала нерухомість Віктору Ткаченку.

В суді начальник відділу митниці стверджував, що квартиру в центрі міста купила його мати з власних заощаджень. Ще 2 мільйони гривень він позичив в знайомого родини.

ВАКС визнав необґрунтованими статки колишнього працівника митниці та стягнув з нього 2,8 мільйона гривень з конфіскацією усього майна. Однак, прокуратура подала апеляційну скаргу, в якій просить змінити рішення щодо обмеження сум, в межах яких можуть конфіскувати майно посадовця митниці.

Апеляційна палата вирішила поновити прокурору строк на апеляційне оскарження рішення Вищого антикорупційного суду.

«Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою держави Україна в особі САП, поданої прокурором на рішення Вищого антикорупційного суду від 25 січня 2024 року про визнання необґрунтованими активів та стягнення їх в дохід держави», – йдеться в рішенні суду.

Нагадаємо, двох колишніх чиновників податкової з Одещини засудили до реальних термінів ув’язнення з конфіскацією майна. Вищий антикорупційний суд розглянув справу, де головними фігурантами є ексначальниця Державної податкової служби в Одеській області та її заступник. Наталію Чеботарьову та Володимира Мосійчука впіймали на хабарництві.

Раніше повідомлялося, що суд арештував нерухомість екснареченої Романа Гринкевича та його родини. Державне бюро розслідувань отримало ухвали про арешт майна родини Гринкевичів та Софії Морозюк. Екснаречена сина львівського бізнесмена має у власності квартири та земельні ділянки.

конфіскація, митниця, нерухоме майно, Одеські новини, посадовець

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER