Послуги з охорони та капремонти: на Одещині скасували тендерів на пів мільярда

Необгрунтовані тендери на Одещині

В Одесі пройшло чергове засідання робочої групи «Прозорість та підзвітність». Під час  засідання було виявлено ряд недоречних закупівель.

Про це повідомив голова ОВА Олег Кіпер, передає Nikcenter.

Суттєво завищені ціни виявили в закупівлях м’яса, вугілля та послугах охорони.

«Цифра дня: + 509 000 000 гривень зекономлених коштів на тендерах. Саме таку суму громади Одещини могли втратити через переплату на оголошених закупівлях. І саме таку суму робоча група при обладміністрації “Прозорість і підзвітність” заблокувала, щоб повернути її назад в бюджети», – йдеться в повідомленні обласної військової адміністрації.

Матеріали щодо необґрунтованих тендерів направили на перевірку в поліцію. На наступному засіданні робочої групи мають прозвітувати голови районних військових адміністрацій про виявлені порушення.

Найбільше закупівель з недотриманням законодавства провели в Одеському районі. А саме: капітальний ремонт Надлиманської школи, навчальних закладів в Одесі та селищі Дачному.

В Білгород-Дністровському, Ізмаїльському, Роздільнянському та Подільському районах в основному завищували ціни під час закупівлі транспортних засобів та ремонту доріг. Недоречними визнали закупівлі, проведені держустановами Березівського району щодо реконструкції дитячого садка, благоустрою території та закупівлі дизельних генераторів.

Варто додати, в Одесі прокурори звернулися з позовом до суду через порушення під час проведення тендеру з закупівлі системи оповіщення про тривоги. Замовник порушив законодавство у сфері цивільного захисту: не погодив закупівлю з Головним управлінням ДСНС в регіоні та Одеською обласною військовою адміністрацією.

Прокуратура вимагає в суді розірвати договір про закупівлю засобів оповіщення та повернути сплачені з державного бюджету кошти. До слова, загальна сума закупівлі склала 24 мільйони гривень.

Нагадаємо, на Одещині скасували сумнівних тендерів на 350 мільйонів гривень. Робоча група «Прозорість та підзвітність» розпочала роботу при обласній військовій адміністрації в жовтні 2023 року. За цей період було перевірено три сотні закупівель, проведених громадами Одещини.

Раніше повідомлялося, що на Одещині скасували тендерів на 63 мільйони гривень. Какао на півмільйона, цукерки за 795 тисяч та іспанські платани за 100 тисяч гривень планували придбати за рахунок бюджету на Одещині. Громади через підозрілі закупівлі могли втратити щонайменше 169 мільйонів гривень бюджетних коштів.

закупівля, Одеська ОВА, Одеські новини, порушення, тендер

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER