На Одещині скасували сумнівних тендерів на 350 мільйонів гривень

На Одещині скасували 20 закупівель

В Одеській області за 2023 рік скасували сумнівних закупівель на суму майже 360 мільйонів гривень. 

Про це повідомив голова Одеської ОВА Олег Кіпер, передає Nikcenter.

Робоча група «Прозорість та підзвітність» розпочала роботу при обласній військовій адміністрації в жовтні 2023 року. За цей період було перевірено три сотні закупівель, проведених громадами Одещини.

«За три місяці роботи маємо такий результат: відмінено 20 закупівель на майже 360 000 000 грн», – йдеться в повідомленні.

Також відбулося зниження договірної ціни у закупівлях загалом на майже 6 млн грн. В ОВА повідомили, що група продовжить роботу із запобігання необґрунтованим закупівлям у 2024 році.

Нагадаємо, що районна адміністрація в Одеській області мала намір купити паливо за завищеною вартістю на пів мільйона гривень. Порушення процесу закупівель виявила Роздільнянська місцева прокуратура під час моніторингу системи електронних закупівель “Prozorro”.

Райдержадміністрація закупила 33 тисячі літрів бензину та дизельного пального. Однак, як з’ясувалося, ціна палива суттєво перевищувала середньоринкову вартість.

Нагадаємо, на Миколаївщині перевірили правомірність закупівель Южноукраїнської лікарні, яка придбала медичного обладнання на 21 мільйон.

Раніше повідомлялося, що на Одещині скасували тендерів на 63 мільйони гривень. Серед закупівель – какао на півмільйона, цукерки за 795 тисяч та іспанські платани за 100 тисяч гривень.

закупівля, Одеська ОВА, Одеські новини, тендер

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER