Какао та цукерки на мільйон: на Одещині скасували тендерів на 63 мільйони гривень

В Одесі скасували сумнівні тендери

Какао на півмільйона, цукерки за 795 тисяч та іспанські платани за 100 тисяч гривень планували придбати за рахунок бюджету на Одещині. Однак під час засідання робочої групи «Прозорість і підзвітність» при Одеській ОВА частину сумнівних закупівель все ж скасували.

Про це повідомили в Одеській ОВА, передає Nikcenter.

Представники міської ради, громадських організацій разом з правоохоронцями розглянули сумнівні тендери. Серед недоцільних закупівель виділили придбання какао на півмільйона гривень, цукерок всього-на-всього на 795 тисяч гривень та іспанських платанів на 100 тисяч гривень.

Громади Одеської області через підозрілі закупівлі могли втратити щонайменше 169 мільйонів гривень бюджетних коштів.

«Саме таку суму робоча група при обладміністрації «Прозорість і підзвітність» заблокувала, щоб повернути її назад в бюджети для більш раціональних витрат. Передусім – на підтримку наших воїнів», – йдеться в повідомленні Одеської ОВА.

Загалом за результатами засідання групи скасували тендери на понад 63 мільйони гривень. Документи щодо них направили в правоохоронні органи.

Раніше вже було скасовано ряд тендерів на 13 мільйонів. Це здебільшого закупівлі, що стосувалися програмного забезпечення, ремонту доріг та реконструкції місцевого стадіону.

Члени робочої групи визнали, що купівля плитки, дерев та лавок під час повномасштабної війни є абсолютно недоцільною. Щодо підозрілих тендерів були направлені листи до Державної аудиторської фірми для проведення перевірки.

Нагадаємо, миколаївці вимагають скерувати бюджетні гроші на потреби армії. Волонтери звернулися до місцевої влади із листом, у якому вимагають припинити неефективно витрачати бюджетні кошти та скерувати їх на потреби армії. Волонтери звернулися до керманичів міста та області із закликом забезпечити проведення інформаційної кампанії і силами чиновників проводити тендерні закупівлі всього необхідного для війська за бюджетний рахунок.

Раніше повідомлялося, що волонтерка Катерина Ножевнікова вирішила припинити мітинг під Одеською мерією. Голова благодійного фонду «Корпорація монстрів» заявила про завершення своєї участі в акції «Гроші для ЗСУ», що проходила кожного тижня під Одеською міською радою. Волонтерка вважає, що заявлені нею на початку вимоги наразі виконані. Адже вона розпочинала протест проти виділення 12 мільйонів гривень на ремонт Київського районного суду Одеси.

бюджетні кошти, закупівля, Одеська ОВА, Одеські новини, тендер

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER