Справа Одеського припортового заводу: прокуратура вручила нову підозру

Одеський припортовий завод

Національне антикорупційне бюро разом зі Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою проводять розслідування щодо завдання збитків «Одеському припортовому заводу» та «Об’єднаній гірничо-хімічній компанії».

Про це повідомили в пресслужбі САП, передає Nikcenter.

Підозру отримав ще один учасник злочинної групи, причетної до привласнення кількох мільйонів гривень Одеського припортового заводу. Його підозрюють в участі у злочинній організації з використанням службового становища. Очолював угрупування колишній голова Фонду державного  майна.

«За процесуального керівництва прокурорів САП детективи НАБУ повідомили про підозру колишньому першому заступнику голови ФДМУ  – ще одному учаснику очолюваної ексголовою ФДМУ злочинної організації», – йдеться в повідомленні Антикорупційної прокуратури.

Наразі в справі є вже 11 підозрюваних серед яких голова Фонду державного майна, радник голови, наближена до нього особа, двоє ексдиректорів Одеського припортового заводу, колишній керівник «Об’єднаної гірничо-хімічної компанії» та двоє власників товариств.

Злочинне угрупування завдяки розробленій корупційній схемі змогло привласнити 400 мільйонів гривень – коштів декількох державних підприємств, в тому числі Одеського припортового заводу та «Об’єднаної гірничо-хімічної компанії».

Зокрема, у 2019 році голова Фонду державного майна створив злочинну організацію для контролю за найважливішими об’єктами, що знаходилися в управлінні Фонду. В органи управління державних підприємств призначили підконтрольних голові осіб. Нові керівники займалися укладенням договорів з компаніями, які належали злочинцям. Угоди були невигідні державі, однак дозволяли суттєво покращити статки учасникам злочинного угрупування.

Так, Одеським припортовим заводом було укладено договір про переробку давальницької сировини за заниженими цінами. Завдяки чому підприємство недоотримало 300 мільйонів гривень доходу.

Нагадаємо, директор Одеського припортового заводу отримав нову підозру. Їх підозрюють у відмиванні доходів, одержаних злочинним шляхом. Сума «прибутків» склала щонайменше 10 мільярдів гривень.

Раніше повідомлялося, що НАБУ оголосила в розшук екскерівника Фонду держмайна, який причетний до розкрадання Одеського припортового заводу. Його підозрюють у створенні злочинної організації та привласненні фінансів Одеського припортового заводу та Об’єднаної гірничо-хімічної компанії.

Завод, кримінальне провадження, Одеські новини, підозра, розкрадання, фонд

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER