Привласнення 10 млрд: директор Одеського припортового заводу отримав нову підозру

Корупція в Одеському припортовому заводі

Злочинна організація, яку очолював ексголова Фонду державного майна України, наживалася на доходах Одеського припортового заводу. Усі учасники угрупування отримали підозри.

Про це повідомили в пресслужбі НАБУ, передає Nikcenter.

В Антикорупційному бюро оновили підозри учасникам злочинної організації, до якої входили: голова Фонду Держмайна, радник голови, виконуючі обов’язки директора «Одеського припортового заводу» в різні періоди, керівник «Об’єднаної гірничо-хімічної компанії», двоє власників товариства – переможців аукціону на припортовий завод та ще двоє співучасників злочину.

Їх підозрюють у відмиванні доходів, одержаних злочинним шляхом. Сума «прибутків» склала щонайменше 10 мільярдів гривень.

Ще в березні 2023 року Антикорупційне бюро спільно з САП викрили діяльність злочинної організації. Зокрема, зловмисники взяли під контроль Одеський припортовий завод, що перебував у державній власності.

За втручання голови Фонду держмайна у 2020 році було обрано лояльних членів наглядової ради заводу. Саме вони згодом погодили призначення учасника злочинної організації новим директором припортового заводу.

Новопризначене керівництво заводу неодноразово продовжувало додаткові угоди про продаж підприємством карбіду та аміаку за заниженими цінами. Щоб не викликати зайвих підозр директор заводу вирішив провести конкурсний відбір постачальника.

«Провели конкурсний відбір нового постачальника давальницької сировини, припускаючи перемогу в ньому саме підконтрольної їм компанії. Коли ж сталося інакше – незаконно скасували результати та підписали договір з наперед визначеним ТОВ», – йдеться в повідомленні НАБУ.

Слідство встановило, що конкурс зірвали навмисно аби не допустити перемоги не обумовленого постачальника. До рук правоохоронців потрапило листування учасників злочинної організації.

Нагадаємо, НАБУ оголосила в розшук екскерівника Фонду держмайна, який причетний до розкрадання Одеського припортового заводу. Його підозрюють у створенні злочинної організації та привласненні фінансів Одеського припортового заводу та Об’єднаної гірничо-хімічної компанії.

Раніше повідомлялося, що екснардепа Грановського оголосили в розшук за корупцію на Одеському припортовому заводі. Його вважають організатором багатомільйонної корупційної схеми на “Одеському припортовому заводі”.

Завод, корупція, НАБУ, Одеські новини, підозра

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER