НАБУ оголосила в розшук екскерівника Фонду держмайна, який причетний до розкрадання Одеського припортового заводу

Національне антикорупційне майно розшукує колишнє керівництво Фонду державного майна. Його підозрюють у створенні злочинної організації та привласненні фінансів Одеського припортового заводу та Об’єднаної гірничо-хімічної компанії.

Про це повідомили в пресслужбі НАБУ, передає Центр журналістських розслідувань.

В розшук оголосили ексголову Фонду Дмитра Сенниченка, а також його спільників Павла Присяжнюка, Андрія Гмиріна, Артура Сомова, Миколу Парсентьєва, Володимира Колота та Олександра Горбуненка.

«За даними слідства, на початку 2020 року голова ФДМУ домігся обрання «лояльних» членів наглядової ради Одеського припортового заводу, які згодом погодили призначення учасника злочинної організації директором заводу. Підозрювані — тодішні голова ФДМУ, його наближена особа, два в.о. директора АТ «ОПЗ», два власники ТОВ — упродовж травня 2020-жовтня 2021 рр. незаконно продовжували дію додаткових угод з підконтрольним їм ТОВ про переробку газу в карбамід та аміак. Це було зроблено, щоб і далі платити менше заводу за переробку сировини», – розповіли в НАБУ.

Нагадаємо, Вища рада правосуддя дозволила заарештувати суддю з Одеси, яку викрили на хабарі. Суддю Київського районного суду міста Одеси Людмилу Салтан заарештують

привласнення

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER