Суд розгляне справу директора будівельної компанії, який збагатився на мільйон під час ремонту школи в Одесі

Ремонт школи в центрі Одеси

Правоохоронці завершили розслідування справи керівника однієї з будівельних компаній Одеси. Його обвинувачують в привласненні бюджетних коштів під час ремонту школи в центрі міста.

Про це повідомили в Управлінні поліції Одеської області, передає Nikcenter.

Незаконну схему збагачення підрядник організував ще у 2020 році. Одеська міська рада оголосила тендер на проведення капітального ремонту навчального закладу, що розташований в центрі міста. За результатами торгів договір уклали з товариством з обмеженою відповідальністю.

Загальна вартість капітального ремонту склала 29 мільйонів гривень. Однак, підрядник вирішив привласнити частину грошей. Керівник будівельної компанії вносив неправильну інформацію в акти приймання виконаних робіт та довідки про вартість будівельних матеріалів.

В офіційних документах підрядник вказав, що провів усі ремонтні роботи, хоча насправді ремонт так і не було завершено.

«Таким чином на рахунки товариства було безпідставно перераховано з бюджету майже на 1,2 мільйона гривень більше, які директор компанії привласнив», – розповіли в поліції.

Директора будівельної фірми обвинувачують в привласненні грошей з бюджету та підробленні. Справу передали до суду, а на час її розгляду підприємець перебуватиме під домашнім арештом. Керівнику будівельної компанії «світить» до 12 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна.

Правоохоронці виявили завищення робіт і під час ремонту навчального закладу в Дачному Одеської області. Школа постраждала від ракетного удару росіян і потребувала капітального ремонту. Сільська рада оцінила ремонтні роботи у 86 мільйонів гривень, однак прокуратура довела, що вартість ремонту була суттєво завищеною.

Замовник прийняв пропозицію одного з учасників, який безпідставно вказав завищені показники адміністративних витрат та витрати на відрядження.

Нагадаємо, на Одещині підрядник зменшив площу футбольного поля та привласнив 275 тисяч гривень. На лаві підсудних опинилися директор приватного підприємства та інженер технічного нагляду, які займалися реконструкцією спортивного майданчика на території Криничненської сільської ради.

Раніше повідомлялося, що в Миколаєві викрили злочинну групу, яка привласнила понад 4 мільйони гривень з бюджету. Одне з товариств займалося реконструкцією дорожнього покриття. Проте, власник та керівник підприємства суттєво завищили вартість робіт.

закупівля, навчальні заклади, Одеські новини, ремонтні роботи, тендер

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER