Ремонтували трамвайне полотно: в Миколаєві викрили злочинну групу, яка привласнила понад 4 мільйони гривень з бюджету

Ремонт трамвайного полотна в Миколаєві

Одне з товариств Миколаєва займалося реконструкцією дорожнього покриття. Проте, власник та керівник підприємства суттєво завищили вартість робіт.

Про це повідомили в Миколаївській обласній прокуратурі, передає Nikcenter.

Товариство ще у 2022 році уклало договір з комунальним підприємством Миколаївської міської ради. За умовами договору підприємство зобов’язувалося надати послуги з реконструкції дорожнього покриття – трамвайного полотна в Центральному районі міста.

Проте, підрядник вирішив привласнити бюджетні кошти. До злочинної групи входили власник, керівник та один з працівників підприємства.

«Підозрювані, за попередньою змовою, завищили вартість на будівельні матеріали та обсяги виконаних робіт, придбавши неякісну бетонну плитку, чим завдали міському бюджету збитків на майже 4,5 млн грн», – розповіли деталі в СБУ.

Усім учасникам злочинної групи повідомили підозру в заволодінні бюджетними коштами у воєнний час. На працівників будівельного товариства чекає обрання запобіжного заходу.

Варто додати, журналісти Nikcenter з’ясували, що тротуари Миколаєва під час війни стали непоганим джерелом доходів для деяких місцевих підприємств. Так, найбільшу кількість підрядів на укладання цементної бруківки отримало підприємство «Лидер» загальною вартістю 28 мільйонів гривень. Компанії дісталась третина від усієї площі нової бруківки.

Великий підряд на ремонт Богоявленського проспекту отримала компанія з Вінниці ««МЕГО ЛТД». За оновлення тротуарів площею понад 5 тисяч квадратних метрів компанії виплатили 5 мільйонів гривень.

Натомість миколаївська фірма «Сіттімбуд» стала фаворитом адміністрації Заводського району. Компанія лише з чотирьох працівників отримала підрядів на 4,7 мільйона гривень. Першим власником компанії був Дмитро Каленик,  якого пов’язують з місцевим кримінальним авторитетом Віктором Чередником.

Нагадаємо, будівельна компанія привласнила 2 мільйони гривень під час ремонту стадіону школи в Одесі. Директор будівельної компанії вирішив додатково «заробити» на ремонті школи в Приморському районі Одеси. Окрім офіційної оплати за роботу керівник підприємства привласнив мільйони гривень.

Раніше повідомлялося, що в Миколаєві будівельна фірма привласнила пів мільйона під час ремонту дитячого садка. Миколаївська міська рада уклала договір з будівельною компанією про реконструкцією з термомодернізацією будівлі дитячого садка. Договір діяв з травня 2021 року до червня 2023 року.

злочинна схема, кримінальне провадження, миколаїв, підприємство, ремонт доріг, ремонтні роботи

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER