Одеська міськрада розірвала угоду про ремонт Київського райсуду за 106 мільйонів гривень

Після численних протестів небайдужих одеситів міська рада врешті-решт відмовилася від ремонту районного суду за десятки мільйонів гривень. Управління капітального будівництва розірвало угоду з ПрАТ “Ремонтно-будівельна дільниця “Одесголовпостач” щодо реконструкції Київського райсуду.

Про це стало відомо з системи електронних закупівель Prozorro, передає Nikcenter.

Договір про закупівлю підрядних робіт розірвали за згодою сторін. В документі вказано, що сторони не мають претензій одна до одної.

Варто додати, журналістам «Наші гроші» вдалося отримати кошторис ремонту Київського районного суду Одеси. Ціна на деякі будматеріали була суттєво завищеною.

В кошторисі передбачено 8,52 мільйона гривень на арматурну сталь за ціною 59 400 гривень за тонну. Тоді як ринкова вартість у півтора раза дешевша. Зокрема, в найбільших будівельних магазинах ціна арматурної сталі коливається від 28 500 до 35 500 гривень за тонну.

Понад 5 мільйонів гривень в кошторисі закладено на закупівлю бетону. Для ремонту Київського райсуду бетон планували закупити за ціною 3 609 гривень за метр кубічний. Хоча, виробник «Дікергофф Україна» в цей же період пропонував будматеріал вартістю від 2 831-2 963 гривень за метр кубічний.

1,43 мільйона гривень було закладено на теплоізольовані сталеві труби в поліетиленовій оболонці. Їхню вартість врахували по 2 265 гривень за метр. Наприклад, виробник корпорація «Енергоресурс-Інвест» пропонувала аналогічні будматеріали за 719 гривень за метр. Тобто, лише на декількох будівельних матеріалах переплата могла становити майже 6 мільйонів гривень.

Перемогу в тендері на ремонт суду отримала компанія «Одесголовпостач», оскільки на відкриті торги більше ніхто не прийшов. З 2016 року компанія регулярно вигравала тендери, замовниками яких були підрозділи Одеської міської ради. За ці роки «Одесголовпостач» заробила з бюджету 591 мільйон гривень.

Нагадаємо, одеська мерія планує взятися за ремонт Київського районного суду у 2024 році. Управління капітального будівництва Одеської міської ради не відмовилося від намірів профінансувати скандальний ремонт Київського районного суду.

Раніше повідомлялося, що в Одесі замість ремонту Київського райсуду за 12 мільйонів, закуплять дрони. Усі члени Бюджетної комісії одноголосно вирішили направити 12 мільйонів гривень, що були закладені в міському бюджеті на ремонт Київського районного суду, на інші потреби.

Одеська міська рада, Одеські новини, ремонтні роботи, суд, тендер

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER