Збагатився на 58 мільйонів: ДБР затримало ексначальника продовольчого забезпечення сил логістики ЗСУ

ДБР затримало посадовця Міноборони

Колишнього начальника Центрального управління продовольчого забезпечення Командування Сил логістики ЗСУ підозрюють в незаконному збагаченні. За роки повномасштабного вторгнення у високопосадовця з’явилися статки в різних регіонах України.

Про це повідомили в Міністерстві оборони України, передає Nikcenter.

Після звільнення з посади чиновник за короткий період часу набув активів на 58 мільйонів гривень.

«Йдеться про набуття необґрунтованих активів, включаючи квартиру в Києві та десятки земельних ділянок по всій Україні», – розповіли в Міністерстві оборони.

Зокрема, правоохоронці з’ясували, що за 2022-2023 роки колишній керівник Центрального управління продовольчого забезпечення ЗСУ став власником автомобіля Toyota, обласної бази спеціального медичного призначення на Хмельниччині площею понад 2 тисяч квадратних метрів та 55 земельних ділянок в різних областях України.

Сума придбаного майна суттєво перевищувала законні доходи чиновника. Державне бюро розслідувань провело обшуки за місцем проживання колишнього керівника Командування Сил логістики, йому готуються обирати запобіжний захід. На незаконно набуте майно наклали арешт.

За інформацією видання ZN.ua, затриманим посадовцем є полковник Олександр Козловський. На початку року журналісти-розслідувачі «Наші гроші» розповідали, що ДБР займається розслідуванням діяльності злочинного угрупування, причетного до розкрадання під час закупівель продуктів харчування для Міністерства оборони.

Учасники злочинної схеми під час повномасштабного вторгнення зуміли привласнити на постачанні продуктів військовим 170 мільйонів гривень. Головним підозрюваним у справі є посадовець Сил логістики ЗСУ Олександр Козловський.

Нагадаємо, Апеляційний суд випустив з-під варти експосадовця Міноборони, якого звинувачують у привласненні 1,5 млрд гривень. Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розглянула скаргу колишнього чиновника Міністерства оборони Олександра Лієва. ДБР вважає його причетним до заволодіння державними коштами під час оборонних закупівель.

Раніше повідомлялося, що посадовець Міноборони переписав на цивільну дружину елітний автопарк та квартири на 14 мільйонів гривень. За час повномасштабного вторгнення керівник Головного управління збагатився на 14 мільйонів гривень. За незаконно отримані гроші посадовець купив дві квартири в новобудовах столиці.

дбр, державний бюджет, кримінальне провадження, міноборони, посадовець, привласнення

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER