Народному депутату бджоли «допомогли» заробити на новенький Land Cruiser

Автомобілі Сергія Литвиненко

Новий автомобіль помітили в автопарку народного депутата Сергія Литвиненко. В декларації за 2022 рік політик вказав право користування на Toyota Land Cruiser 2020 року випуску.

Про це йдеться в розслідуванні Bihus.info, передає Nikcenter.

За словами Сергія Литвиненко, автомобіль він взяв у користування у свого ж помічника Михайла Щербана. Журналісти поцікавилися в помічника народного депутата, звідки ж у нього кошти на дороге авто.

Михайло Щербан не зміг назвати вартість автомобіля, однак запевнив, що йому в цьому допомагали дружина та батьки. Зокрема, левову частку на транспортний засіб родина заробила бджолярством.

Вартість Toyota Land Cruiser 2020 року випуску складає від 60 до 70 тисяч доларів. При цьому жодних офіційних статків чи бізнесу в Михайла Щербана немає. Сергій Литвиненко пояснив, що окрім роботи на нього помічник додатково займається волонтерською діяльністю. Однак, відсутність великих доходів не заважає йому надавати в безкоштовне користування автомобіль нардепу.

«Коли йому треба він приїжджає і може брати. Катається. Потім від’їжджає», – пояснив Михайло Щербан.

Ще один автомобіль – BMW 730LD 2020 року політик взяв у користування в компанії “Чапа Стандарт”, що спеціалізується на лісозаготівлі та торгівлі деревиною. Керівником фірми є Андрій Коренчук – ще один помічник народного депутата.

Сергій Литвиненко відзначився тим, що у 2020 році виступив з заявою про необхідність розгляду Верховною Радою законопроєкту про надання особливого статусу окремим районам Донецької та Луганської областей.

Натомість після повномасштабного вторгнення нардеп перестав з’являтися в сесійній залі та навіть потрапив до рейтингу найбільших прогульників парламентських засідань.

Нагадаємо, народний депутат від забороненої партії «ОПЗЖ» Вадим Столар в перший рік повномасштабного вторгнення орендував квартиру в Монако за 130 тисяч євро на місяць. В Об’єднаних Арабських Еміратах сім’я політика також орендує пентхаус площею 500 квадратних метрів. Оренда помешкань з такою площею може вартувати від 800 тисяч до мільйона доларів на рік.

Раніше повідомлялося, що народний депутат купив квартиру в центрі Києва за 200 тисяч доларів. Володимир Крейденко був помічений разом з дружиною в одному з нових елітних комплексів на Печерську. Хоча в декларації за 2022 рік народний обранець нічого не згадує про нове помешкання.

автомобілі, декларації, народний депутат, розслідування, статки

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER