На Одещині слідчий вимагав від злодія 50 тисяч гривень за закриття справи

Посадовець одного з правоохоронних органів Одеської області намагався заробити на підозрюваному в крадіжці. За уникнення кримінальної відповідальності злодій повинен був заплатити чималу суму.

Про це повідомили в Державному бюро розслідувань, передає Nikcenter.

За послуги з непритягнення до кримінальної відповідальності посадовець вимагав 50 тисяч гривень. Якби підозрюваний відмовився надавати хабар, йому погрожували збільшенням терміну перебування за ґратами.

«А у разі несплати крадію загрожувало до 8 років позбавлення волі. Працівники ДБР спільно з СБУ затримали правоохоронця під час передачі обумовленої суми», – розповіли в Бюро розслідувань.

Слідчий отримав підозру за фактом одержання хабаря службовою особою. Посадовець наступні 10 років може провести за ґратами.

Варто додати, на Миколаївщині житель Баштанського району намагався підкупити поліцейського. 30-річний чоловік пропонував 20 тисяч гривень начальнику сектору реагування патрульної поліції.

Жителя Миколаївщини затримали під час перевезення піску без дозвільних документів. Він сподівався, що грошова винагорода патрульному допоможе повернути арештований автомобіль та уникнути адміністративної відповідальності.

Також чоловік запропонував поліцейському співпрацю, а саме він хотів отримати допомогу в безперешкодному перевезенні піску без документів.

Начальник сектору реагування погодився на пропозицію і повідомив про намір передачі хабаря правоохоронців. Порушника затримали одразу ж після одержання грошей. Поліція відкрила кримінальне провадження через вимагання та отримання хабарів. Кримінальний кодекс передбачає за хабарництво покарання у вигляді восьми років позбавлення волі.

Нагадаємо, на Одещині судитимуть інспектора поліції, який вимагав хабарі з рибалок. Інспектора з особливих доручень відділу організації діяльності підрозділів поліції на воді Управління авіації та поліції впіймали під час отримання хабаря. Слідчі завершили розслідування справи.

Раніше повідомлялося, що в Одесі поліцейські щомісячно збирали хабарі з підприємців ринку «7 кілометр». За гроші правоохоронці обіцяли не перешкоджати підприємницькій діяльності та ввезенню товару на територію Промтоварного ринку. Плата за проїзд кожної вантажівки складала 200 доларів.

дбр, кримінальне провадження, Одеські новини, підкуп, поліцейський, хабар

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER