Оренда елітної нерухомості закордоном та мільйони доларів на рахунку: що задекларував нардеп Вадим Столар

Декларації Вадима Столара

Війна в країні не стала на заваді зростанню статків народного депутата від забороненої партії «ОПЗЖ» Вадима Столара. В перший рік повномасштабного вторгнення політик орендував квартиру в Монако за 130 тисяч євро на місяць.

Про це йдеться в розслідуванні Bihus.info, передає Nikcenter.

На початку 2023 року Вадим Столар схоже змінив країну перебування, адже його помітили в популярному ресторані Suvoroff у Дубаї. В Об’єднаних Арабських Еміратах сім’я політика орендує пентхаус площею 500 квадратних метрів. Оренда помешкань з такою площею може вартувати від 800 тисяч до мільйона доларів на рік.

Окрім того, у 2022 році дружина Вадима Столара Інна Майструк стала власницею одразу шести компаній зареєстрованих в Дубаї. Компанії займаються наданням консультацій бізнесменам, розвитком нерухомості, ІТ-технологій та наданням в прокат елітних автомобілів. Дві фірми мають назву «ENSO», яка повністю збігається з назвою української будівельної компанії.

Українська фірма «ENSO» неодноразово була фігурантом кримінального провадження за участі представників Офісу Президента, Віктора Медведчука та інших скандальних політиків.

Цікавий той факт, що компанія дружини Столара «ENSO INVESTMENT» на офіційній сторінці в соцмережі вказує, що релокувалася з України в Дубаї у травні 2022 року. Офіс компанії знаходиться в хмарочосі Boulevard plaza. Щоб орендувати одне невеличке приміщення на рік в цьому комплексі потрібно сплатити 300 тисяч доларів.

До повномасштабного вторгнення Вадим Столар зберігав заощадження в українських банках або ж готівкою. Після 2022 року ситуація кардинально змінилася. В народного депутата в Україні майже нічого не залишилося, всі кошти він тепер перевів в іноземні банки: 3 мільйони доларів в банку на острові Домініка, 2 мільйони євро в «Oberbank» Австрії та ще 700 тисяч доларів в різних банківських установах Дубаї.

Нагадаємо, народний депутат купив квартиру в центрі Києва за 200 тисяч доларів. Нардеп від «Слуги народу» Володимир Крейденко був помічений разом з дружиною в одному з нових елітних комплексів на Печерську. Хоча в декларації за 2022 рік він нічого не згадує про нове помешкання.

Раніше повідомлялося, що в народного депутата Ігоря Кісільова та його родини з’явилися декілька квартир в люксовому житловому комплексі в центрі Києва «Diamond Hill». У 2021 році квартиру в комплексі придбала теща Ігоря Кісільова. 68-річна жінка є пенсіонеркою та не має жодного бізнесу.

декларації, народний депутат, нерухоме майно, статки, Столар

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER