На складах командування Медичних Сил виявили десятки тисяч турнікетів, що майже рік не направлялися військовим

Аудит Міноборони

Міністерство оборони проводить масштабні аудити військових частин. Під час перевірки в одній з частин в Житомирській області, що підпорядкована командуванню Медичних Сил, знайшли склади з турнікетами.

Про це повідомили в пресслужбі Міноборони, передає Nikcenter.

Військова частина отримала турнікети ще у квітні 2023 року, однак їх почали видавати захисникам лише через пів року. Хоча, саме від наявності турнікетів часто залежить збереження життя військових.

Лише після проведення аудиту відповідальні особи почали передачу турнікетів, наразі третина з них уже знаходиться в користуванні у бійців. Також на складах у великій кількості знайшли інші медичні товари такі як аптечки та рюкзаки для бойових медиків.

«Завдання внутрішнього аудиту Міноборони – не просто виявляти випадки зловживань та реагувати на них, а й запобігати неефективному використанню військового ресурсу. Через ефективніше планування, посилену підзвітність, солідарність на усіх рівнях ухвалення рішень», – зазначили в міністерстві.

Слід зазначити, за останній квартал 2023 року Міноборони виявило фінансових порушень щонайменше на 10 мільярдів гривень. Однак, більша частина порушень зазвичай усувається під час аудиту.

В той самий час до матеріальної та дисциплінарної відповідальності притягнули понад три сотні посадовців. Чимало матеріалів аудитори направили правоохоронцям для вирішення питання про відкриття кримінального провадження.

В подальших планах міністерства – під’єднання до порталу викривачів НАЗК, завдяки чому кожен українець зможе повідомити про корупційні схеми в системі Міністерства оборони. Особливу увагу у відомстві планують приділити обґрунтованості цін на товари та послуги, що допоможе знизити корупційні ризики.

Нагадаємо, з бюджету виплатили 186 млн гривень «бойових» військовим, які не воювали. Аудитори з’ясували, що окремі військовослужбовці без підстав отримували додаткову грошову винагороду. Порушення виявили у військових частинах Київської, Житомирської, Полтавської та Хмельницької областей.

Раніше повідомлялося, що держпідприємство Міноборони закупить відзнак на 220 мільйонів гривень. Підприємство, підконтрольне Міністерству оборони України, оголосило тендер на сотні мільйонів гривень. За бюджетні кошти планують закупити футляри, посвідчення, сертифікати, нагрудні знаки та відзнаки.

аудит, командир військової частини, міноборони, порушення

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER