Розкішні подарунки від батьків-пенсіонерів та «Гелік» за 10 тисяч гривень: що приховали народні депутати від декларування

Народні депутати прозвітували про свої доходи, подавши електронні декларації за 2021 та 2022 роки. Однак чимало майна та елітних автомобілів, якими користуються народні обранці, не вказані в їхніх деклараціях.

Про це йдеться в розслідуванні Bihus.info, передає Nikcenter.

В народного депутата Ігоря Кісільова та його родини з’явилися декілька квартир в люксовому житловому комплексі в центрі Києва «Diamond Hill». Одна з квартир площею 212 квадратних метрів була оформлена на дружину нардепа Ганну Кісільову, проте наразі житло продали або ж переписали на іншу особу.

Натомість у 2021 році квартиру в комплексі придбала теща Ігоря Кісільова. До слова, 68-річна жінка є пенсіонеркою та не має жодного бізнесу. Однак, їй вдалося купити помешкання площею 360 квадратних метрів та вартістю приблизно від 2 до 5 мільйонів доларів.

Пенсіонерка не користується елітною квартирою, а живе у приватному будинку на Нивках. А в житловому комплексі схоже проживає народний депутат з дружиною. Ігор Кісільов від будь-яких коментарів щодо своїх статків відмовився, однак передав журналістам через помічницю, що всі відповіді можна буде знайти в його декларації за 2023 рік.

Не менш цікава ситуація  і зі статками народного депутата від групи «За майбутнє» Богдана Торохтія. Зокрема, в декларації за 2022 рік він вказав автомобіль Mercedes-Benz G 400 2020 року випуску вартістю всього лиш 10 тисяч гривень.

Хоча в той період ринкова ціна авто такої ж моделі складала 153 тисячі доларів. Підтвердженням цього є оголошення від автодилера про продаж аналогічного автомобіля за червень 2022 року. Через декілька місяців народний депутат виставив авто на продаж вже за 163 тисячі доларів. Однак, в декларації Богдан Торохтій вказав отримання 6,5 мільйона гривень від продажу нерухомого майна.

Варто додати, дружина народного депутата Аліна Левченко очолює наглядову раду державного підприємства «Центр сертифікації та експертизи насіння і садивного матеріалу». Саме на неї оформили Mercedes-Benz G 400.

Нагадаємо, народний депутат ввів в оману НАЗК, задекларувавши 24 мільйони гривень у криптовалюті. Він вказав в декларації за 2020 році криптовалюту, що в реальності йому не належала. Усі транзакції з придбання віртуальної валюти здійснювались громадянами іншої держави.

Раніше повідомлялося, що міський голова Одеси Геннадій Труханов задекларував свої статки за 2021 та 2022 рік. В мера з’явився вітчим, який подарував його матері 11 мільйонів гривень.

автомобілі, декларації, народний депутат, нерухоме майно

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER