Заступники Кіма задекларували спадщину на 4 мільйони та Nissan за 2,5 тисячі доларів

У нових деклараціях заступників голови Миколаївської ОВА з’явилося майно, яке набули у власність їхні родини під час повномасштабного вторгнення. Георгій Решетілов отримав у спадок котедж у Коблевому, квартиру у Миколаєві та землю у передмісті, сукупною вартістю 4 мільйони гривень. А дружина Валентина Гайдаржи придбала автівку Nissan Qashqai всього за 75 тисяч гривень.

Про це повідомляє Nikcenter з посиланням на декларації посадовців.

Георгій Решетілов вказав, що в квітні 2023 року отримав у спадщину від своєї матері нерухомості на загальну вартість 4 млн грн. Серед майна – котедж та дачний будинок в Коблевому площею 180 кв. м, земельна ділянка на 15 соток в Святомиколаївці в передмісті Миколаєва та квартира на 32 кв. м в самому місті.

Торік посадовець заробив 913 тисяч гривень. А до 35 тисяч доларів, вказаних у декларації за 2022 рік, додалося ще 100 тисяч. Попри це, його дружина Наталя Решетілова отримала 96 тис. грн допомоги на проживання з бюджету.

Також декларацію за 2023 рік подав заступник голови ОВА Валентин Гайдаржи. Як і у звітності про майновий стан за минулі кілька років, посадовець вказує будинок на 230 кв. м та земельну ділянку у Весняному. Також йому з дружиною належить 10 соток землі у “Царському селі” в Миколаєві та розташований на них недобуд.

Навесні 2022 року дружина посадовця Світлана Гайдаржи придбала автівку Nissan Qashqai 2010 року випуску нібито за 75 тисяч гривень. За курсом на вказану дату купівлі ця сума складає близько 2500 доларів. Хоча зараз на Авто.РІА найдешевше таке авто коштує 7800 доларів, тобто 300 тис. грн. А в середньому Qashqai 2010 року коштують 350-400 тисяч.

Схоже, цією автівкою родина Гайдаржи користувалася і до її придбання. В попередніх деклараціях вказано, що з 2017 року дружина посадовця кермувала нею за довіреністю Олександра Забєлєнкова. А у 2019 році він подарував Світлані Гайдаржи 650 тис. грн. Згідно з даними держреєстру юридичних осіб, Забєлєнков ніколи не займався бізнесом – інформація про нього в реєстрі відсутня.

Протягом минулого року Валентин Гайдаржи отримав в ОВА 763 тис. грн зарплатні, а його дружина – 494 тисячі доходу від зайняття підприємницькою діяльністю. 

Також посадовець вказав зарплатню своєї доньки Анастасії, яка працює в департаменті праці та соцзахисту Миколаївської міськради – 303 тисячі. А його син Максим заробив 239 тис. грн в КП “Миколаївська обласна варта”.

Раніше Nikcenter помітив, що і голова ОВА Віталій Кім вказав вартість придбаного Volkswagen Touareg R-Line у розмірі лише 994 тис. грн, тоді як його ринкова вартість складає 2-2,5 млн грн.

Загалом повномасштабне вторгнення не завадило топ-посадовцям Миколаєва оновлювати автопарки. Також вони вклали кошти у криптовалюту та іноземні банки. Про зміни в майні та зарплатах чиновників та політиків розповідаємо у матеріалі “Врятувати та примножити: що задекларували миколаївські топ-політики за перший рік повномасштабної війни”.

декларації, Миколаївська ОДА, нерухоме майно


Оксана Орсач

Журналістка-розслідувачка.Висвітлює у матеріалах корупцію на місцевому рівні та воєнні злочини. Працює в команді Nikcenter з 2019 року.Звертайтеся поштою orsach@nikcenter.org

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER