Баштанська лікарня знизила ціни на куряче філе до середніх по регіону після публікації Nikcenter

 

Баштанська багатопрофільна лікарня переглянула договір із ФОП Станіславом Іванішиним на закупівлю м’яса. Завдяки зниженню ціни на курятину загальна вартість контракту зменшилася на 40 тис. грн, що зафіксовано додатковою угодою від 22 березня.

Раніше Nikcenter повідомив, що Баштанська лікарня встановила рекорд за ціною на куряче філе серед бюджетних закладів Миколаївської та Одеської областей.

За угодою від 26 грудня 2023 року, місцевий підприємець Станіслав Іванішин мав поставити лікарні 1300 кг замороженого курячого філе за ціною 190 грн/кг без ПДВ та стільки ж курячих четвертин за ціною 98 грн/кг. Закупівля проводилася у вигляді відкритих торгів, на які з’явився єдиний учасник.

Аналіз закупівель м’яса бюджетниками Миколаївської та Одеської областей на 2024 рік, який провів Nikcenter, виявив лише один випадок закупівлі курячого філе дорожче, ніж у Баштанці. Відділ освіти Городненської сільради на Одещині збирався платити за нього 205 грн/кг, але змінив умови контракту вже за кілька днів після завершення тендеру.

Як повідомлялося, навіть одеська комунальна установа, що організовує прийоми офіційних іноземних делегацій, платить за куряче філе дешевше городненських освітян і баштанських медиків.

22 березня директор Баштанської багатопрофільної лікарні Алла Барсегян та ФОП Станіслав Іванішин уклали додаткову угоду. Ціна курячого філе була знижена на 15%: від 190 до 162 грн/кг. Також не значно зменшена ціна замороженої курячої чверті, з 98 до 89,73 грн/кг. Зміна ціни стосується більшої частини придбаної партії м’яса. 

Тим самим вартість угоди зменшилася на 40 тис. грн. До документу також додана довідка управління статистики. За нею середня споживча ціна кілограму курячого філе у лютому для Миколаївської області складала 162 грн. 

Нагадаємо, що після публікації Nikcenter зменшив ціну на яловичину і Миколаївський  госпіталь ветеранів. Але зниження ціни із 331 грн/кг до 287 грн/кг все одно залишило госпіталь рекордсменом серед бюджетників Миколаївської області. 

закупівля, лікарня, тендер


Андрій Попов

У журналістиці понад 20 років. Тематика: економіка, місцеве самоврядування, розвиток міста, ефективність використання публічних коштів.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER