В Одесі на будівництво меморіалу загиблим воїнам витратять понад 18 мільйонів гривень

Меморіал воїнам в Одесі

Біля будівлі Одеської обласної ради планують збудувати меморіал загиблим на війні військовим. Управління капітального будівництва міської ради оголосило тендер.

Про це стало відомо з системи електронних закупівель Prozorro, передає Nikcenter.

Вартість робіт з облаштування меморіалу склала 18,3 мільйона гривень. Зараз триває етап подання пропозицій, аукціон запланований на 27 березня.

Підрядник, що отримає перемогу в тендері, зобов’язаний буде завершити усі роботи до 31 грудня 2024 року. В тендерній документації Управління капітального будівництва вказало понад дві сотні позицій, на які планують витратити гроші.

Зокрема, переможець тендеру має відремонтувати дорожнє покриття, облаштувати меморіали «Водоспад сліз», «Колокол» та «Сад пам’яті», встановити лавки, клумби, урни, системи відеоспостереження, а також провести електротехнічні роботи й облаштувати газони.

Варто додати, будівництво меморіалу загиблим воїнам в Одесі розпочали ще до початку повномасштабного вторгнення. Вартість реалізації проєкту складала 190 мільйонів гривень. За планом гранітні пам’ятники мали поєднуватися з деревами та кущами.

У 2022 році меморіал майже завершили, однак всі роботи зупинилися через мітинги одеситів «Гроші на ЗСУ». Все ж у 2024 році Одеська міська рада виділила понад 18 мільйонів гривень на продовження будівництва.

У Миколаївській міській раді повідомили, що також мають намір вшанувати пам’ять загиблих захисників. Впродовж 2024 року в місті планують збудувати Алею пам’яті загиблих воїнів-захисників. Попередньо Алею облаштують на Херсонському шосе навпроти Миколаївського зоопарку. Вартість будівництва військового кладовища в Миколаєві вартуватиме 47 мільйонів гривень.

Нагадаємо, в Миколаєві оголосили тендер на будівництво нової тепломережі за пів мільярда гривень. Комунальне підприємство «Миколаївоблтеплоенерго» оголосило тендер на будівництво підземної магістральної теплової мережі централізованого теплопостачання по вулиці Пограничній. Нові комунікації мають замінити мережі «Миколаївської ТЕЦ».

Раніше повідомлялося, що на Одещині оголосили новий тендер на 58 мільйонів гривень. Ремонт дороги запланували в Южненській територіальній громаді. За умовами тендерної документації переможець закупівлі зробить капітальний ремонт асфальтобетонного покриття дороги.

державний бюджет, меморіал, Одеська міська рада, Одеські новини, тендер

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER