В Миколаєві оголосили тендер на будівництво нової тепломережі за пів мільярда гривень

Будівництво нової тепломережі в Миколаєві

Комунальне підприємство «Миколаївоблтеплоенерго» оголосило тендер на будівництво підземної магістральної теплової мережі централізованого теплопостачання по вулиці Пограничній. Нові комунікації мають замінити мережі «Миколаївської ТЕЦ», що перебувають в аварійному стані.

Про це стало відомо з системи електронних закупівель Prozorro, передає Nikcenter.

Будівництво нової тепломережі обійдеться бюджету в 524 мільйони 196 тисяч гривень. Аукціон заплановано на 19 березня 2024 року. Мережу планують прокласти в районі вулиць Корабелів та Маршала Василевського.

Однак для облаштування тепломережі підряднику доведеться вирубати 60 дерев. Також після завершення усіх робіт підрядник буде зобов’язаний покласти новий асфальт на ділянках, що будуть пошкоджені. Учасники закупівлі мають підтвердити наявність у них зварювальних апаратів, екскаваторів, самоскидів та кранів.

Одночасно «Миколаївоблтеплоенерго» оголосило тендер на здійснення технічного нагляду та перевірки якості нової тепломережі. Послуга також обійдеться бюджету недешево – у 6 мільйонів 910 тисяч гривень.

Фірма-переможець повинна провести повний аудит будівельних робіт, куди входитиме: технічний нагляд, контроль якості виконаних робіт, контрольні заміри та перевірка розрахунків.

Варто додати, що питання заміни тепломережі гостро постало під час цього опалювального сезону, адже ступінь її зношення по вулиці Пограничній складає 80 відсотків. За останні три роки комунальники ліквідували понад 30 поривів, тому пройти наступний опалювальний сезон з аварійною тепломережею шансів не було.

В міській раді прийняли рішення про будівництво нової підземної магістральної теплової мережі. Проєктом передбачено встановлення ізольованої труби з перенесенням з проїзної частини на зелену зону. Окрім того, на всіх розгалуженнях встановлять нову запірну арматуру. Нова мережа дозволить безперебійно забезпечувати теплом 150 тисяч жителів Миколаєва.

Нагадаємо, у Миколаєві відхилили всі пропозиції на тендері з будівництва розв’язки для «японського мосту» за два мільярди. Перша спроба перейти до практичної реалізації «японського проєкту» будівництва обхідного мосту через Південний Буг біля Миколаєва завершилася нічим.

Раніше повідомлялося, що Миколаївоблтеплоенерго придбало у лізинг автівок на майже 6 мільйонів. Комунальне підприємство отримає машини моделі Renault Express Zen 2023 року випуску, білого кольору та розраховані на п’ять місць.

бюджетні кошти, закупівля, Миколаївоблтеплоенерго, ремонтні роботи, тендер

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER