На Миколаївщині помічник голови районного суду підробляв судові рішення

В Очаківському суді підробили рішення

В Очаківському міськрайонному суді Миколаївської області помічник голови попався на підробленні документів. Без відома судді він самостійно склав судове рішення.

Про це повідомили в Миколаївській обласній прокуратурі, передає Nikcenter.

Зокрема, правоохоронці встановили, що помічник голови розробив проєкт рішення суду в цивільній справі. Підроблений документ він вніс до автоматизованої системи документообігу.

Після цього помічник судді передав рішення одній зі сторін у справі добре розуміючи, що суддя ще не встиг винести остаточне рішення в справі. Працівнику Очаківського міськрайонного суду повідомили підозру в підробці судового рішення та внесенні неправдивої інформації до системи документообігу суду.

Варто додати, на початку року масштабну корупційну схему з видачі неправомірних рішень викрили у Білгород-Дністровському районному суді Одеської області. Суддя Олександр Боярський, ймовірно, допоміг сотням чоловіків призовного віку безперешкодно виїхати закордон.

Так, служитель Феміди без достатніх обґрунтувань виносив рішення про визначення місця проживання дітей з батьком. Документи згодом дозволяли військовозобов’язаним чоловікам покинути Україну. Цікаво, що саме в Білгород-Дністровському суді розглянули найбільшу кількість справ цієї категорії.

Окрім того, правоохоронці з’ясували, що суддя підозрюваний в корупції, міг щонайменше 11 разів втручатися в систему розподілу справ між суддями та з цією метою підробляв документи.

Вища рада правосуддя рекомендувала відсторонити Олександра Боярського від посади. А Вищий антикорупційний суд обрав судді Білгород-Дністровського суду запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, однак з можливістю внесення застави. Олександр Боярський в той же день сплатив заставу в розмірі мільйона гривень та вийшов на волю.

Нагадаємо, депутату Одеської обласної ради оголосили підозру. Одного з чинних депутатів детективи викрили на зловживанні службовим становищем та підробленні документів. В результаті державний бюджет отримав мільйонні збитки. Депутат посприяв укладенню договорів на облаштування вуличного освітлення з підконтрольним йому товариством.

Раніше повідомлялося, що у Миколаєві приватизували землю на підставі підробленого рішення міської ради. Житель Миколаївщини зумів приватизувати землю на території урочища «Варварівське» Андріївського лісництва. Земельна ділянка належить до державного лісового фонду.

документи, кримінальне провадження, Очаків, підроблення, суд

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER