Нерухомість в Одесі, рахунок у латвійському банку і невідома кількість криптовалюти: що задекларував нардеп-мільйонер Урбанський

Родина одеського народного депутата Анатолія Урбанського за останні три роки обзавелася новою нерухомістю та банківським рахунком у Латвії. Декларує народний обранець і криптовалюту, однак не зазначає її кількість і вартість. 

Про це йдеться в декларації Анатолія Урбанського за 2022 рік, передає Nikcenter

Востаннє колишній голова Одеської обласної ради і нинішній народний депутат Анатолій Урбанський подавав декларацію про доходи у 2020 році. Відтоді у його власності зʼявилося нове нерухоме майно. 

Йдеться про офіс на 38,8 квадратів, що належить Анатолію Урбанському, та нежитлове приміщення площею 115,2 кв. метрів, яке орендує його дружина. Обидва обʼєкти були придбані та орендовані подружжям Урбанських у 2021 році та знаходяться в Одесі. 

У новій декларації немає згадки про автомобіль Land Rover Range Rover за понад 5 млн грн, яким з 2019 року володіла дружина парламентаря Олена Урбанська. Водночас і коштів від продажу елітної автівки нардеп не декларує. 

Олені Урбанській досі належать два дорогі авто – так званий «гелік» Mercedes-Benz G500 2018 року випуску та Bentley Bentayga 2016 року. Сам Анатолій Урбанський володіє лише скромним Hyundai IX35. 

Як і раніше, Анатолій Урбанський у своїй декларації про доходи зазначає велику кількість коштовностей відомих світових брендів. Серед них – годинники Rolex, Patek Philippe, кольє Bulgari, каблучка Graff тощо. Дружина нардепа-мільйонера залишається власницею кількох шуб від елітних брендів одягу, а також сумок Hermes, які в залежності від моделі може коштувати як квартира. 

У новій декларації нардепа зʼявилися дані про відкритий Оленою Урбанською банківський рахунок у Латвії на 18,3 тис. євро. Готівкою родина нардепа зберігає 21,6 млн грн, тоді як у попередній декларації йшлося про 19,7 млн грн готівкою. 

Зазначимо, що Анатолій Урбанський, як і раніше, володіє криптовалютою. Якщо раніше йому належало Біткойнів на понад 735 млн грн та Біткойнів Кеш на більш ніж 21 млн грн, цьогоріч вартість своєї криптовалюти нардеп взагалі не вказав. 

У Верховній Раді за 2022 рік Урбанський заробив трохи більше 400 тис. грн. Його дружина Олена від підприємницької діяльності отримала 4,7 млн грн, а за основним місцем роботи у Відкритому акціонерному товаристві «Рівертранссервісі», що належить Урбанським, заробила ще 80 тис. грн. 

Про приховані чеські статки родини Урбанських Nikcenter раніше розповідав у матеріалі «Одеська рапсодія». 

декларації, народний депутат, Одеські новини


Олеся Баранцевич

Журналістка-розслідувачка МЦЖР. Авторка антикорупційних розслідувань, співавторка розслідувань про воєнні злочини російських окупантів в Україні. Лауреатка Всеукраїнської премії імені Василя Сергієнка.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER